Skip to main content

De gids van de tv ontvanger werkt niet. De gids is leeg en zenderinformatie ophalen werkt niet. De zenders werken behalve rtl4. Kan iemand helpen dit op te lossen?

Reeds tevergeefs geprobeerd:

Uit en aanzetten (>10 min).

Netwerk en algehele test: alles ok.

Factory reset via instellingen gele knop en software opnieuw downloaden. Meerdere keren.

Internet/netwerk: alles = ok.

Welkom @00134765 

 

Welke tv ontvanger heb je?

Een reset zou het moeten oplossen 

zoals hier beschreven https://www.kpn.com/service/televisie/reset.htm


Hoi en welkom op het forum @00134765! Gek dat de gids helemaal leeg blijft en Ă©Ă©n zender het ook niet doet. Wat gebeurt er precies wanneer je naar RTL4 gaat? Krijg je een foutmelding in beeld te zien? Als je ontvanger onlangs helemaal uit is geweest (dus niet stand-by), hij herstart of gereset is of een software update heeft gehad kan het enkele minuten duren voordat de gidsinformatie weer beschikbaar is. Komt het bij jou ook niet tevoorschijn als je een kwartier wacht bijvoorbeeld?


Opgelost!

... nee. Ik had al dagen gewacht en meerdere keren reset geprobeerd. Het downloaden van de software na reset werkte en ook de meeste zenders. Ook de tests succes en geen foutmeldingen.

Oplossing: ik heb met een losse ethernet kabel de tv ontvanger direct verbonden met de modem. Daarna werkte de gids wel. En nu weer terug naar de ethernet over de powerline adapter en alles werkt weer. Ook een dag later nog.

Iig dank voor het meedenken!


Super! Top dat je dit getest hebt en dat de oplossing daarmee is gevonden. :slight_smile: Graag gedaan, jij bedankt voor het delen van de oplossing! 


Reageer