Skip to main content

Geachte mevrouw/meneer,

Het probleem doet zich voor bij een familielid van me. Het probleem is als volgt:

Er wordt nog gebruikt gemaakt van een telfort simkaart. Het abonnement is een Telfort belbundel van 150 belminuten en onbeperkt sms. 

Hij heeft geen internetbundel. Toch kon hij tot voor kort via 3G whatsappen e.d. zonder ervoor te hoeven betalen. Is het normaal dat je kostenloos via 3G kan internetten, zonder internetbundel?

Sinds een paar weken kan hij echter niet meer 3G gebruiken. De 3G kan wel aangezet worden, maar er is geen “verbinding”. Aan de ene kant logisch omdat hij natuurlijk geen internetbundel heeft. Maar waarom kon dat eerst dan wel zonder problemen.

Nu stopt KPN binnenkort met 3G. Om toch te kunnen internetten onderweg is het dus de beste optie om een abonnement met internetbundel te nemen toch? 


Laatste vraag: Klopt het dat je met een telfort simkaart, alleen een telfort belbundel/abonnement af kan sluiten?

Met vriendelijke groet,

HJansen

Hallo @HJansen, welkom! Wat fijn dat je je familielid hier even mee helpt en leuk dat je de vraag hier stelt. 

Het klopt dat er wel internet gebruikt kon worden, ondanks dat er geen mobiel internet in de bundel zit. Het staat als volgt in onze voorwaarden: Je betaalt nooit voor MB’s buiten je abonnement in Nederland en de EU. Wel wordt de maximale snelheid voor de rest van de maand verlaagd naar 64 Kbit/s down- en 32 Kbit/s upload. Je ontvangt een sms-bericht als je 50%, 75% en 100% van je MB’s verbruikt hebt. Minuten, sms’jes en MB’s die je over hebt, kun je niet meenemen naar de volgende maand.

Het laatste deel geldt alleen als je een bundel hebt waar wel mobiel internet in zit, en dit is voor de lopende maand opgebruikt. Lang verhaal kort, het klopt dus dat 't wel gebruikt kan worden, alleen via een trage(re) verbinding.

Dat 't nu niet meer werkt heeft te maken met een verouderde simkaart, vermoed ik. Daarom lijkt het me een goede eerste stap om de simkaart te vervangen. Dat kan op verschillende manieren worden gedaan. Jouw familielid kan gemakkelijk een simkaart aanvragen via MijnKPN of via kpn.com/vervangjesimkaart. Een andere optie is even langs de KPN winkel in jouw buurt gaan, dan krijgt de contractant direct een nieuwe simkaart mee. 

Wat je laatste vraag betreft: alle Telfort abonnementen zijn vorig jaar overgezet naar KPN. Het valt nog wel onder de Telfort voorwaarden zo lang er niet is verlengd. Via MijnKPN kan je gemakkelijk zowel de beschikbare bundels bekijken als mogelijkheden om te verlengen of het abonnement aan te passen. Laat het gerust weten als je vragen hebt.