Skip to main content

 

Via een SMS naar 1266 probeer ik een buiteland bundel aan te zetten in Canada. Dit lukt niet, want ik krijg de volgende sms terug van KPN: 'Beste klant, helaas kunnen we uw aanvraag voor Data only bundel nu niet verwerken. Probeer het later nog eens.’ Ik heb het op drie verschillende dagen geprobeerd, maar zonder succes. Ook wanneer ik de SMS via  https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/bundels/buitenland/wereld.htm verstuur lukt het niet. Hoe los ik dit op?

 

 

Welkom op het forum @Marleen I, hoewel de aanleiding minder leuk is, dit schiet niet echt op zo :slight_frown: Ik kijk graag even met je mee!

Zou je daarvoor je gegevens in willen vullen in je profiel en hier een seintje geven als je dat hebt gedaan? Je mag het naast je persoons- en adresgegevens ook het mobiele nummer waar het om gaat noteren, dit kan in het opmerkingenveld onderaan :slight_smile:


Beste @Maja_ bedankt voor de reactie. Ik heb de gegevens ingevuld en mijn mobiele nummer is***


Bedankt @Marleen I, het lijkt er op dat het bestellen van bundel geblokkeerd wordt, omdat er momenteel nog een bestelling loopt. Per 27-09 gaat je abonnement omgezet worden naar een prepaid aansluiting, tot dat voltooid is kan er géén andere bestelling geplaatst worden, hoe flauw dat ook is :slight_frown: Ná de 27e, zal je wel prepaid bundels kunnen bestellen!


Beste @Maja_  bedankt voor de verklaring. Ik probeer mijn prepaid in gebruik te nemen maar heb geen bereik. Telefoon is al uit en aangezet. Om mijn prepaid op te waarderen moet ik een verificatiecode invoeren die via sms verstuurd is. Deze komt nu niet aan. Hoe ben ik nou bereikbaar? en hoe los ik dit op? 

 


Hmm,  jammer dat het niet helemaal vlekkeloos loopt nu @Marleen I :slight_frown:

Zou je jouw simkaartnummer willen noteren in je profiel? (mag wel achter je mobiele nummer gezet worden)? Dan kijk ik even met je mee naar de status van de simkaart!


Het Sim nummer is ingevuld @Maja_ 


Hmm, ik zie je simkaart gewoon goed actief staan @Marleen I en kom zo op het eerste gezicht ook geen verkeerde instellingen tegen of iets dergelijks. Wel heb je op het moment helemaal geen normaal beltegoed, waardoor je nu helemaal niks kunt met je mobiele nummer. Ik heb een klein bedrag aan je nummer toegevoegd, zou je kunnen kijken of je nu wel kunt bellen en/of sms’en? Dan weten we of we dit issue bij je nummer/simkaart moeten zoeken, of dat er iets ‘stuk’ is aan het opwaarderen!


@Maja_  het probleem van geen bereik hebben is (nog) niet verholpen. Hierdoor lukt het niet om in te loggen bij kpn prepaid vanwege de verificatiecode die niet ontvangen kan worden. Hoe krijg ik weer bereik? Ik kan geen sms ontvangen/versturen of bellen/ gebeld worden. 


Zou je eens willen kijken of het wel goed gaat als je een andere provider selecteert via de netwerkinstellingen van je telefoon? Ik vind het vreemd dat je voor de overgang naar prepaid wél bereik had en nu ineens niet meer. Of was je destijds op een andere locatie?


Hoi @Maja_ dat was destijds niet op een andere locatie. Een ander netwerk selecteren is ook geen oplossing. Het bereik blijft 0. Ik heb een ander prepaid kaartje van KPN mee voor in geval van nood. Zou mijn huidige telefoon nummer anders daar op kunnen worden overgezet? Daar heb ik wel bereik mee. Ik wil graag bereikbaar blijven en heb nu al ruim twee weken moeilijkheden met KPN en daardoor extra kosten. 


Excuus voor de stilte vanaf mijn kant, ik heb dit inmiddels bij een aantal mensen nagevraagd @Marleen I maar niemand durft met zekerheid te zeggen of het goed gaat als we jouw gewenste nummer en de werkende simkaart aan elkaar proberen te koppelen. Ik ga nog 1 specialist proberen en hoop dat hij me kan vertellen dat we dit op kunnen lossen en zo ja, hoe dan.

Als het omzetten niet lukt, zit er niks anders op dan een helemaal nieuwe simkaart aanvragen voor dit nummer, maar die zal dan verzonden moeten worden naar een adres in Nederland, niet super praktisch dus :slight_frown:


Beste @Maja_ bedankt voor de reactie. Ik vind het erg belangrijk om mijn huidige nummer te behouden. Als het niet anders kan is het prima dat er een nieuwe simkaart naar mijn woonadres in Nederland wordt verstuurd. 


Dan is dat het laatste redmiddel @Marleen I , ik hoop echter begin volgende week op een reactie waarmee we je per direct verder kunnen helpen! Je hoort van me zodra ik meer weet!


Bedankt @Maja_ voor de moeite. Ik zie je reactie tegemoet. 


Beste @Maja_  het is al even geleden dat ik wat gehoord heb. Ik ben benieuwd of er ondertussen al een oplossing is gevonden. Graag zou ik mijn nummer behouden en kunnen gebruiken. 

 


Nog niet helaas, ik wil graag nog even iets anders proberen.

Zou je het andere mobiele nummer waarop je nu wel bereikbaar bent, ook in je profiel willen noteren? Ik wil onze technische dienst graag nog vragen of ze jouw juiste nummer eens helemaal door de mangel kunnen halen, wellicht zien ze in een achterliggend systeem iets dat ik in de bij mij beschikbare systemen niét kan zien.

Ook hoor ik graag in welke plaats je je bevind en welk merk en type toestel je gebruikt. dat laatste is niet heel relevant maar moet ik wel verplicht invullen voordat ik een melding naar ze door kan zetten :wink:

 


Beste @Maja_ bedankt voor je antwoord. Ik ga het nummer van de andere simkaart in mij profiel noteren.  Momenteel bevind ik mij in Truro, Nova Scotia, Canada. Het type toestel dat ik gebruik is de iPhone 11. 


Ik heb maar even rechtstreeks met de technische dienst geschakeld in plaats van een melding aan te maken, aangezien ze je alleen tijdens Nederlandse kantooruren kunnen bellen, wat denk ik niet zo handig is. 

Ze zien dat je simkaart nog helemaal niet aangemeld is geweest sinds de omzetting naar Prepaid, daar gaat dus iets niet goed. Zou je jouw simkaart eens in een ander toestel willen proberen? Je mag dan ook handmatig naar de netwerken zoeken (en evt. 4G uitschakelen) en dan proberen in te roamen op bijvoorbeeld de netwerken van: Bell Mobility, Rogers Wireless en Tellus. Het kan zijn dat het bij de eerste 3 of 4 pogingen niet lukt, maar dat het daarna toch goed gaat.

Als dat ook gene verschil maakt, zit er niks anders op dan een nieuwe simkaart aanvragen, de technische dienst kan helemaal niks zolang een simkaart niet aangemeld is geweest.

Laat je weten hoe dit gaat @Marleen I?


Beste @Maja_ ik heb dit opnieuw geprobeerd met een andere iphone en een Samsung telefoon. Geen succes. Is het mogelijk om een nieuwe simkaart opgestuurd te krijgen? Hoe kan ik dat regelen? 


Balen zeg @Marleen I :slight_frown:

Ik kan er 1 voor je aanvragen, maar dan moet ik wel het adres weten waar de simkaart naar toe gestuurd moet worden. Wordt het adres waar je abonnement eerst op geregistreerd stond, nog bewoond door iemand die de simkaart in ontvangst kan nemen voor je?


Hi @Maja_ dat zou ik waarderen. De simkaart kan gewoon naar mijn woonadres gestuurd worden (waar mijn abonnement ook geregistreerd stond). 


Het is gelukt @Marleen I, ik krijg het volgende te zien:

Bedankt voor je bestelling van een vervangende SIM-kaart. Je ontvangt binnen twee werkdagen de SIM-kaart.

Je ordernummer is: RNSC211117-115140. Na ontvangst van je SIM-kaart, activeer je deze direct via kpn.com/simkaartactiveren.

Het lijkt me handig, dat de bewoners van je oude adres simkaart hier eerst even activeren en testen, voordat hij opgestuurd wordt, dan weten we zeker dat hij het ook écht doet en dat er niet nog ergens anders iets vaags aan de hand is dat dit probleem kan veroorzaken. Mocht het niet goed gaan, dan kan ik namelijk weer direct actie ondernemen en hoeven we niet te wachten tot jij de sim daar in je bezit hebt!


Hartstikke fijn. Bedankt @Maja_ 


Graag gedaan, ik hoop uiteraard dat het direct goed gaat met de nieuwe simkaart, zo nee dan zoeken we verder naar een andere manier om dit opgelost te krijgen!


Beste @Maja_ 

Ik heb zojuist contact gehad met iemand die de simkaart heeft geactiveerd via de kpn website. Het vervelende is dat na een halfuur wachten, meerdere keren aan en uitschakelen, handmatig netwerkinstelling opzoeken, en netwerk aan en uit zetten, de simkaart niet werkt. Er is verbinding (er staan 4 streepjes bereik rechtsbovenin het beeldscherm.), maar er komen geen berichten binnen. Dus geld zetten op de simkaart lukt niet want de KPN perpaid applicatie vraagt om een verificatiecode verstuurd via sms, die dus niet ontvangen wordt. Het in gebruik proberen te nemen van de simkaart is geprobeerd  op een Samsung Galaxy S8. Weet jij of we een stap gemist hebben of er andere mogelijkheden zijn om een simkaart te activeren die wij over het hoofd gezien hebben?

Alvast bedankt!