Skip to main content

Gisteren 2,5 Gb extra opgeladen. Amper op telefoon gezeten of alleen op WiFi hoe kan dit?

Hi @Martineglorie, als je niet begrijpt waar je data naar toe is gegaan snap ik heel goed dat je even bij ons aan de bel trekt!

De data zal wel degelijk verbruikt zijn dus het lijkt me nu eerst de beste vervolgstap om uit te zoeken waaraan de Mb's op zijn gegaan. Wij kunnen en mogen in verband met privacywetgeving niet inzien waar je data precies aan opgaat, je kunt dat zelf gelukkig wel controleren via de instellingen van je toestel. Wellicht wordt alles daarmee duidelijk 🙂 (Dit kan op een iPhone via Instellingen →  Mobiel netwerk → Mobiele datagebruik, op een Android toestel via Instellingen →  Gegevensverbruik.)

Als je een iPhone gebruikt, zou je dan ook de volgende instelling kunnen controleren? Instellingen > iCloud > iCloud Drive helemaal onderaan 'Gebruik mobiele data'. Als dit is ingeschakeld, staat het toestel zo ingesteld dat hij via de mobiele data gaan synchroniseren, ondanks dat het toestel met de wifi verbonden is. Dat is natuurlijk erg vervelend als je niet weet dat deze optie aan staat!