Skip to main content

Beste kpn,

In mijn woning (en de straten eromheen) is mijn 4g bijzonder traag terwijl ik in een groot stad centrum woon. Vaak is het rond de 2/3 Mbps. Dit is vooral zo tijdens "piek" uren (18:00 tot 21:00) en bijvoorbeeld op 04:00 is het veel sneller.

Ook het bereik in mijn woning is zeer goed (-78dbm) en alsnog maar een paar mbps. Op werk heb ik slechter bereik (-84dbm) en haal ik 70mbps+

Verschillende toestellen geprobeerd en overal hetzelfde.

Na contact met de klantenservice heb ik te horen gekregen dat het aan het bereik in de woning ligt want er staan hoge gebouwen (die staan er niet!) len verder konden ze mij niets vertellen.

Probleem heeft duidelijk weinig met bereik te maken maar met netwerk belasting. Het voelt als afpoeieren. Wat kan ik nu doen? 

 

 

Hoi @Blaat2, welkom hier. 

Als ik je zo goed begrijp is er al een keer gekeken naar de dekking in en rondom jouw woning. Die is traag. Lijkt te komen door bebouwing, maar je trekt dit in twijfel begrijp ik omdat er geen hoge gebouwen staan. 

Nu is het zo dat een mast het signaal een aantal kanten op richt, deze kan verstoord worden worden door storingsbronnen. Ook heeft het aantal gebruikers invloed op de snelheid zoals je zelf ook al aangeeft. Je moet namelijk de bandbreedte delen. 

Ik kijk graag nog eens mee, naar wat er al gebeurt is en of er mogelijk nog iets over het hoofd gezien in. Zou je jouw profiel willen voorzien van in ieder geval postcode + huisnummer en mobiele nummer. Hoor ik van je als je dat gedaan hebt, dan kijk ik mee. 


Beste Bart_Z, 

Dank voor de input. Ik heb een aantal metingen en tests om de situatie uit te leggen/onderbouwen. Wegens drukte kom ik hier morgen even op terug.

BVD en vriendelijke groet


Helemaal prima. Ik wacht jouw reactie af. 


Beste,

Postcode, huis nr, telefoon numeer toegevoegd aan profiel.

Wanneer nodig kan ik uiteraard de speedtest resultaten delen maar dit kan niet op het forum geloof ik?

Het probleem is het volgende: In de wijk waar ik woon is een (vrij heftig) capaciteitsprobleem. Rond de “spitsuren” (18:00/22:00) en in de weekenden is de data snelheid +/- 1/5mbps. Vaak is dit niet voldoende om video te kijken in 320P.
Verschillende speedtest in verschillende plekken in de wijk onderbouwen dit aangezien ik om 04:00 nachts rond de 23MBPS haal.
De helpdesk heeft letterlijk gezegd: gebruikt u dan de WiFi… Dat is als BMW die zegt bij een defect “gebruik het openbaar vervoer.
Persoonlijk ben ik van mening dat het de verantwoording is van KPN om hier actie op te ondernemen. Het betreft een flinke wijk in centrum den haag waar het internet simpelweg amper/niet functioneert. Wanneer capaciteit niet toereikend is is de oplossing “tja, jammer dan” geen oplossing hoop ik.

Mocht u meer informatie willen laat dit dan SVP weten.

Om aan te geven. Uitgebreid de ontvangst getest (-73Dbm dus zeer goed. Op werk lager bereik en 70MBPS) zendmast opgezocht en direct bij de mast zelfs langzaam internet enz.
Met RF spectrum analyser gemeten enz.

Vriendelijke groet


 


Bedankt voor je gegevens. Ik heb dan ook even meegekeken. Ik zie jouw vraag al in behandeling is geweest bij de technisch specialisten. Het heeft dan geen zin meer om dit nogmaals te doen. Zij geven aan dat er met de bestaande middelen vanuit het mobiele netwerk geen verbeteringen kunnen worden aangebracht, het staat maximaal ingesteld. Ik kan er nu dus niet meer van maken hoe graag ik dat ook wil. Ik kan zo ook niet aangeven of hier in de toekomst verandering in komt. Daar is nog geen inzicht in. 


Beste Bart_Z

+/- 5000 gebruikers in een van de grote 3 grote steden halen nog geen 3g snelheden. We zijn niet van plan er iets aan te doen. 

Vriendelijke groet

KPN


Die informatie had ik zo niet beschikbaar. Er wordt dus eerst niets aan gedaan begrijp ik. Dat is knap balen, maar ik kan er niet meer van maken. Het houdt voor mij ook op. :(


0 verwijt naar jou als mens uiteraard. Dank voor je hulp en meedenken. Wel verwijt naar het milioenen bedrijf KPN. 


Ik snap het. Ik wil er nog wel even bij vermelden dat wij ook niet zomaar aanpassingen kunnen doen. Zo zitten we aan vergunningen vast van gemeente en dienen wij ons aan andere regelgeving te houden die betrekking heeft tot de telefoonmasten. Want zoals ik begrepen hebben draaien ze op maximale toegestane capaciteit.