Skip to main content

Wanneer mensen mijn broertje bellen, krijgen ze te horen: ‘Het nummer dat u heeft gebeld is nu niet bereikbaar, probeer het later opnieuw.’ Wanneer hij beltegoed op zijn simkaart wil zetten krijgt hij ‘Uw account is opgeschort of geblokkeerd te zien.’  Hoe kan dit probleem verholpen worden? Kunnen jullie bijvoorbeeld het opschorten van zijn nummer stopzetten, zodat hij weer gebeld kan worden? 

Hallo @Arjen Schut ,

Hoe behoud je een prepaidnummer? :

Bij voldoende beltegoed: Minstens 1 x per half jaar (180 dagen) bellen via KPN of sms sturen.

Of 

Vanaf een opwaardering met beltegoed is ie ook weer 180 dagen geldig.

Na die 180 dagen (je kunt dan nog alleen gebeld worden) heb je 90 dagen om het nummer te redden met beltegoed opwaarderen. Dit kan dan alleen met een bon bij bv de kassa van de supermarkt of tijdschriften/rookwaren-magazijn.

Ben je daarmee te laat? Dan is het nummer definitief vervallen. 


Bedankt voor de hulp! O dat is balen. Kan hij zijn contacten e.d. wel meenemen naar een nieuwe simkaart?


Jazeker @Arjen Schut ,

Bij telefoonwinkels kun je (soms tegen betaling) de contactgegevens, apps en meer laten overzetten. Dat is het makkelijkst. Via de cloud kun je ook nog wel wat fixen. Ikzelf laat het altijd door een telefoonwinkel doen, die zijn daar dan in een uurtje mee klaar. 
 

Overigens is het zo dat tegenwoordig dit soort gegevens steeds vaker ik de telefoon zelf staan en niet meer op het simkaartje. 


Oké duidelijk, bedankt