Skip to main content

Hallo,

Ben al geruime tijd abonnee bij KPN en in het verleden kwam het wel eens voor dat een sms bericht niet binnen kwam. De laatste tijd echter komt het steeds vaker voor dat ik sms berichten niet ontvang. Ondermeer verificatie code van het werk, afspraak bevestiging GGD voor vaccinatie, sms’jes van familie, etc…

Knap irritant!

Ik heb al gekeken op de pagina voor toestelhulp, maar mijn toestel (Blackview BV5500 plus) staat er niet bij. SMS box is niet vol, instellingen staan goed, nummers niet geblokkeerd, etc…

Hoe kan dit probleem verholpen worden?

Grt,

Frank

Hoi @FrankVerstraeten, welkom op het forum. Dat je sommige berichten niet ontvangt is inderdaad knap irritant! Je ontvangt sommige berichten ook wel dus? In de voorbeelden die je noemt zitten zowel automatische berichten van organisaties/instanties en ook van mensen. Hoe gaat het met het versturen van sms'jes, lukt dat wel? En als familieleden jou een bericht sturen die niet aankomt, krijgen zij dan een foutmelding terug of lijkt het voor hen wel te versturen?


Hallo Jasper,

Verzenden van sms totaal geen probleem. Die komen vrolijk aan.

Als familie / kennissen een sms sturen en die komt bij mij niet aan krijgen ze geen melding en staat als verzonden in hun sms app. (allen android toestellen en 1 een niet zo smart phone)

Voor de rest (bellen, internetten,...) gaat het allemaal goed, het is net dat sms probleempje. :thinking:

 

 


Dank je voor de gegevens @FrankVerstraeten, het versturen en ontvangen van sms'jes staat zo te zien wel aan bij het abonnement. Dat is aan de ene kant goed, maar aan de andere kant heb je dit probleem alsnog. Zou je een aantal recente voorbeelden kunnen verzamelen van sms'jes die niet aangekomen zijn? Als we het verzendende nummer weten en de tijd waarop het is gestuurd kan de technische dienst daarmee kijken of ze kunnen vinden waar deze berichten blijven. Bij de sms'jes van de instanties is het vermoedelijk lastig om het nummer te achterhalen, maar met de berichten van je familie kan dat mogelijk wel makkelijker. Je kunt deze nummers en data/tijdstippen bij "Persoonlijke opmerkingen” op je profiel toevoegen.


Hallo Jasper,

wat late reactie, maar beetje hectische tijd op het werk.

Gisteren weer een sms niet ontvangen die verstuurd was door mijn vrouw, gevraagde gegevens heb ik bij “ Persoonlijke opmerkingen”  op m’n profiel ingevuld.

Benieuwd of er wat uit komt.

grt,

Frank


Dat is geen probleem @FrankVerstraeten, dat kan gebeuren. Ik heb met het voorbeeld een melding aangemaakt voor de technische dienst zodat zij dit verder kunnen bekijken. Zij zullen daar ook contact met jou over opnemen en ik zal de melding vanaf hier ook voor je in de gaten houden.


Bedankt Jasper!

We wachten af of het resultaat oplevert.

grt,

Frank


Hoi @FrankVerstraeten, ik zie dat de specialisten gisteren contact met je hebben gehad. Blijkbaar komen de sms'jes niet alleen niet aan op jouw toestel, maar ook niet op onze servers. Het gaat ergens daarvoor al mis, iets waar wij geen invloed op hebben. Heeft de specialist ook suggesties gegeven waar het mogelijk mis gaat?


Goedemorgen @Jasper 

Jullie specialist heeft inderdaad contact opgenomen. Hij adviseerde om bij de andere providers na te gaan wat er mis gaat want bij KPN ziet hij geen fouten. Uit zijn verhaal kan ik 2 mogelijke conclusies trekken:

1> Alleen het KPN netwerk werkt goed en bij (alle) anderen gaat het fout (er zijn sms berichten van o.a. AH mobiel, Vodafone, Aldi Talk, etc… en geautomatiseerde zoals Microsoft en GGD die niet aankomen)

of

2> Er zit iets mis op de server van KPN, wat volgens de specialist niet is.

Lijkt mij sterk dat alle andere providers problematisch netwerk hebben en alleen KPN probleemloos werkt. Dus ik ga toch mijn contract met KPN maar eens heroverwegen want het is knap lastig dat je er niet op kan vertrouwen.

grt,

Frank


Ik weet niet wat de oorzaak kan zijn en ik weet niet of die 2 opties de enige 2 mogelijke conclusies zijn. Wel weet ik dat de missende sms'jes niet bij onze sms servers aankomen, ergens daarvoor moet het dus al misgaan. Mogelijk blijkt dat als er bij een van de andere providers onderzoek wordt gedaan dat het bericht ergens in de routering niet naar ons wordt doorgegeven, dat zou het dan kunnen verklaren.