Skip to main content

Mijn telefoonnummer (via abonnement, dus geen pre-paid) is nu al voor de 6e keer aan iemand anders gegeven via Vodafone. Iedere keer komt mijn nummer dat gewoon iedere dag gebruikt wordt (en netjes betaald wordt) op vrij te staan en wordt dan door Vodafone aan een klant gegeven. Vanmiddag weer.

 Hierdoor kan ik niet meer bereikt worden door Vodafone klanten, wel via de andere providers.

Ik wordt vaak van kastje naar de muur gestuurd en zou dit graag voor 1 keer goed geregeld krijgen want het begint wel erg lastig irritant te worden. 

 

Admin: Persoonlijke gegevens verborgen i.v.m. privacy

Hoi @Fam Joosten, welkom. 

Wat lastig, ik zou ook absoluut niet blij worden als ik regelmatig ongevraagd een nieuw 06-nummer krijg. Begrijp ik goed dat jij klant bent van Vodafone? Dan zit je hier helaas niet op de juiste plek, als KPN-er kan ik je alleen met een knipoog een overstap aanbieden. :wink: Als ik je verkeerd begrepen heb, hoor ik het graag en help ik je natuurlijk verder. Ik hoop dat het snel opgelost wordt!


Nee, ben juist klant van KPN, en KPN geeft mijn nummer nu al een keer of 6 vrij zodat Vodafone mijn nummer aan iemand anders geeft.

Hierdoor kan ik vanaf dat moment niet meer gebeld worden door mensen met een Vodafone nummer en ik denk dat de nieuwe klant met mijn nummer dan ook niet bereikbaar is.  Bij Vodafone zeggen ze dat KPN mijn nummer in een landelijk systeem zet als leeg nummer en dat ze daardoor mijn nummer kunnen koppelen aan iemand anders. 
Het is geen pre-paid nummer en dagelijks veelvuldig in gebruik, dus ik snap niet echt waarom dit nu al meerdere keren gebeurt.

‘ik ben ook iedere keer vrij lang bezig met het proberen dit probleem op te lossen en het is onderhand echt zeer onprettig aangezien ik hierdoor niet goed bereikbaar ben, en daardoor hinder ondervind. 


Dat is heel bijzonder @Fam Joosten . Een nummer zou maar bij één provider actief moeten zijn.
Hopelijk kan @Hanna_  snel (laten) uitzoeken waar het fout gaat, bij KPN of bij Vodafone.

Als je dat nog niet gedaan hebt, zet het 06-nummer dan in jouw forumprofiel. Dan kan Hanna meteen verder als ze hier terugkomt. Gebruik het veld “Persoonlijke opmerkingen”, het is daar alleen zichtbaar voor jou en KPN medewerkers.


@Fam Joosten

Jemig! Dat maakt het helemaal apart :disappointed_relieved:.  Ik zie dat jij jouw profiel al hebt ingevuld, ik ga er voor je aan de slag. 


Hoi @Hanna_ , ik blijf dit topic uit interesse volgen. Hebben de specialisten zich hier al over gebogen? Een heel apart verhaal, maar waar gaat het nou fout? Geeft KPN het nummer (onterecht) vrij of eigent VF het zich onterecht toe?


Hallo @Fam Joosten, (en @RBxx)

Ik ben met experts aan het mailen, maar ik kan op het adres wat jij in jouw profiel hebt staan geen mobiel abonnement vinden. Als ik zoek op het 06-nummer kan ik helaas ook niks (meer) vinden. Is het nummer in de tussentijd weer gewijzigd? 

Zou jij het klantnummer van jouw mobiele abonnement in jouw profiel willen zetten. 

 


Hoi @Hanna_ 

Het probleem is inmiddels opgelost. Vodafone had de simkaart nog niet verstuurd en kon het nummer weer vrijgeven. Weet niet waarom dit al 6x is gebeurt maar het lijkt er wel op dat KPN zelf of iemand in het data center waar de nummers geregistreerd staan het nummer ten onrechte op vrijgeven zet zodat het door een ander gebruikt kan worden. Wat het helemaal raar maakt is dat wij zelf dan wel kunnen bellen en gebeld worden, behalve vanuit de provider die het nummer dan gebruikt. De mensen met die provider die ons bellen krijgen dan automatisch onze voicemail. Ben wel benieuwd hoe dit dan toch iedere keer gebeurt.

Het kan kloppen dat het nr niet te zien is op ons adres, het is een nr van het werk.

Heb op dit moment geen klantnummer bij de hand. Heb wel het nr waar het om gaat in mijn profiel gezet.

Dank voor het meedenken.

mvg