Skip to main content

Beste kpn, 

ik heb bericht gekregen van mobiclaim dat ik recht heb op een vergoeding van jullie ivm met abonnementen in het verleden. 

“ De Hoge Raad heeft op 13 juni 2014 en 12 februari 2016 een tweetal arresten gewezen in antwoord op prejudiciële vragen over telefoonabonnementen inclusief toestel (de “Arresten”). In de Arresten heeft de Hoge Raad (sterk samengevat) bepaald dat een telecomaanbieder die telecomdiensten en een telefoon tegen één gezamenlijke prijs aanbieden waarbij de afnemer niet geïnformeerd wordt welke prijs zij betaalt voor de telefoon en welke prijs voor de telecomdiensten, een zogenaamde all-in prijs, in beginsel in strijd met de wet handelt (“All-In Abonnementen”) “

Zijn jullie hier van op de hoogte en kunnen wij hier zonder dit bedrijf er tussen samen uit komen?

met vriendelijke groet,

Roel Beijert

Denk dat u het beste kunt bellen met KPN 0800 0402, hier op het forum kan het wel eens even duren voor u reactie krijgt, dan is de telefoon het snelste.


Hi @Roelbeijert89, welkom hier. 

Deze claims van verschillende zijn bij ons bekend, dit verschilt echter per abonnement. Dit omdat niet alle klanten teveel hebben betaald. Dit zoeken we graag voor je uit, daar hebben we zelfs een aparte afdeling voor. Vul hiervoor dit formulier zo goed mogelijk in, dan wordt dit binnen 5 werkdagen opgepakt.