Skip to main content

wij gebruiken een mobiel internet nummer van Kpn beginnend met 097 dit wordt gebruikt voor computer contact met een machine online

dit wordt maandelijks afgeschreven maar er is niets van terug te vinden en geen factuur

en het werkt ook nog eens slecht

097-nummers zijn een speciale categorie. Het zijn geen regiogebonden netnummers, maar een vervanging voor mobiele 06-nummers. Telefoonnummers beginnend met 097 worden ingezet voor “machine-to-machine”-diensten. Dit wil zeggen dat ze gebruikt worden voor apparaten die informatie verzamelen en automatisch doorzenden naar een ander apparaat. Hierbij kan je denken aan snoep- en frisdrankautomaten, slimme energiemeters, of mobiele reisinformatiesystemen. Ook tablets en laptops met mobiel internet maken er gebruik van.

De 097-telefoonnummers zijn in het leven geroepen omdat de 06-nummers op dreigen te raken. Door het groeiend aantal apparaten dat internet gebruikt is er voor geautomatiseerde toepassingen de 097-nummers bedacht. Opvallend is dat deze nummers 12 cijfers hebben. De reden hiervoor is dat er dan meer telefoonnummers beschikbaar zijn. Omdat deze nummers vaak maar 1 keer geprogrammeerd hoeven te worden en de rest automatisch gaat, is het minder erg dat de langere nummers moeilijker te onthouden zijn.


Hallo Bedankt voor het bericht

 

maar waar het omgaat 

er wordt elke maand afgeschreven van de bank

maar wij kunnen nergens de factuur of het account bekijken

en het ding werkt voor geen meter

 


Heeft u al gebeld met onze klantenservice 0800-0402 wellicht kunnen hun u verder helpen.