Skip to main content

Ben net overgestapt van T-Mobile naar KPN met nummer behoud. Bellen ed is gelukkig geen enkel probleem , maar als ik gebeld word , moet ik super snel zijn om de mobiel op te nemen anders ben ik te laat, Goed hier gelezen en toestel al meerdere malen opnieuw opgestart . Maar probleem blijft. Ik ervaar dit als erg vervelend daar ik niet iedereen optijd aan de lijn krijg.

Mvg: Alex

Welkom op het forum @Sliebengalie. Als mensen horen dat jouw nummer niet in gebruik is als ze jouw bellen is dat niet handig natuurlijk! Dat je wel kunt bellen geeft aan dat het nummer in ieder geval zeker in gebruik is, maar de vraag is waar dit door komt. Speelt dit ongeacht wie belt, of zit er bijvoorbeeld een verschil in de provider van degene die jou belt? Bij een overstap van provider kan het heel soms voorkomen dat klanten van de oude provider het nummer niet kunnen bellen bij de nieuwe provider, als het alleen vanaf T-Mobile nummers speelt zou dat het kunnen zijn.

Zou je daarnaast ook je forumprofiel volledig (postcode, huisnummer, naam en geboortedatum van de contractant, het bewuste 06-nummer en de laatste 3 cijfers van de IBAN) kunnen invullen? Als je daarna hieronder een seintje geeft kan ik met je meekijken.


Inmiddels na tel; contact is er een nieuw simkaartje onderweg. Het schijnt voor te komen dat iedereen me wel kan bellen , maar na een te korte tijd ktijgt men “dit nummer is niet in gebruik , controleer het nummer”.

Ongeacht van welke provider men belt (mijn vrouw heeft ook kpn ) , als die me belt geeft dat hetzelfde probleem. Hoop dat het probleem hiermee is opgelost Jasper , ik laat het je weten.

Met vriendelijke groet:  Alex


Inmiddels nieuw simkaartje geactiveerd en geplaatst , maar nog steeds precies het zelfde probleem.

Via de mobiel van moeders naar mijn toestel gebeld , gaat bij haar 5 x over , op mijn telefoon 4x.

Daarna  krijgt zij de melding : dit nummer is niet in gebruik , controleer het nummer. (uiteraard als ik niet opneem).

Kan bellen en gebeld worden.

Ook bij mijn andere contacten (ook met andere providers) heb ik het zelfde probleem.

Ik moet super snel zijn om optijd mijn telefoon op te pakken , anders ben ik te laat.

En uiteraard kan ik alleen terug bellen als het nummer bekend is.

Beetje vervelend zo.

 

Hoop dat er toch een oplossing komt .

Mvg: Alex


Dat is heel typisch inderdaad. Zou je jouw nieuwe simkaart eens in een ander toestel kunnen doen en kijken hoe het daarmee gaat, ben je dan wel bereikbaar? Doordat het pas na een aantal keer overgaan gebeurd heb ik het gevoel dat er mogelijk een doorschakeling plaatsvindt naar een niet (meer) bestaand nummer. Met de gegevens op je profiel heb ik al even gekeken naar de instellingen aan onze kant, op het netwerk staan zo te zien geen doorschakelingen actief.


Hallo Jasper , bedankt voor je antwoord. Over dat doorschakelen had ik eigenlijk ook al gedacht .

Daar het toestel waarmee men mij belt , na enkele seconden een piep geeft en dan 5x de bel laat rinkelen.

Waarvan ik er maar 4 hoor op mijn toestel. 

Heb gisteren avond contact gehad (dat heb je zeker al gezien) met de helpdesk. Ook op haar aanraden heb ik mijn reserve toestel geprobeerd , Die na het overzetten van de simkaart uit een diepe slaap moest komen zoals het toestel nieuw was.

De dame belde mij twee keer , en mocht ik hem de 1e keer niet opnemen zodat zij het zelf meegemaakt had.

De 2e keer zei ze zelf dat het niet klopte.

Zij heeft een onderzoeks formulier aangemaakt , en hopelijk bellen ze me snel op zodat het probleem kan woorden opgelost.

 

Ik laat het je weten. 

Mvg: Alex


Ah, dat zou ook mijn volgende stap zijn geweest inderdaad. De specialisten zullen het gaan onderzoeken en zodra ze meer weten nemen ze contact met jou op. Ik hoop ook dat dat snel gebeurt. Ik wacht je berichtje ook af.


Ben weer super blij.

Er stond een voor mij onbekende doorschakeling in waarnaar toe dit probleem heeft geleid.

Dit komt niet door mij ,  met me 69 jaartjes weet ik niet eens hoe dat werkt….al kan ik wel lezen hoe je dat zou moeten doen.

Men heeft dit keurig en snel opgelost…..vraag me niet hoe.

Maar alles werkt weer zoals het zou moeten zijn.

En nog netjes en snel geholpen door me voicemail uit te zetten.

KPN toppie.

Ook Jasper bedankt.

Mvg: Alex


Dat is goed om te lezen @Sliebengalie, fijn dat het is opgelost! Het was toch ergens een doorschakeling dus, eentje die voor mij niet te zien was. De specialisten konden die gelukkig wel verwijderen en daarbij hebben ze je ook nog kunnen helpen met de voicemail dus, helemaal geholpen dus 🙂

Graag gedaan en als we nog iets anders voor je kunnen doen weet je ons te vinden.


Ik heb hetzelfde probleem, moet ik daarvoor de helpdesk eerst bellen of kan de specialist doorgeven wat hij/zij gedaan heeft om de onbekende doorschakeling uit te zetten.


Altijd eerst de helpdesk raadplegen , zij kunnen ook het een en ander nakijken. Als dat niet helpt schakelen zij een specialist in. 

Hoop dat het snel goed komt. (ik weet hoe vervelend het probleem is) 😣

 

Mvg: Alex