Skip to main content

Voor de zoveelste  keer: volgens kpn staat de nummerweergave op mijn mobiel aan. Maar als ik iemand bel meldt de gebelde persoon dat mijn nummer niet getoond wordt. Ik word hier zo moe van. Ben  hier al langere tijd mee bezig. Hoe krijg ik dit opgelost? Betreft 06-xxxxx

*Admin: 06 nummer verwijderd i.v.m. privacy

Hallo @digisrn Aan onze kant staat je nummerweergave ook echt ingeschakeld: het zou gewoon moeten werken. Hoe lang speelt dit al en wat heb je gedaan om dit op te lossen? Volgens mij is het wel enige tijd gelden dat je hier contact over hebt opgenomen, of vergis ik mij daarin?


Hoe staat het ingesteld in het menu van je bel-app? Ook dáár kan je het aan- en uitzetten. Als het daar uitstaat en bij kpn aan dan zend je het nummer alsnog niet mee.


Dank voor de antwoorden. Nu de vraag: welke bel-app? In de app MijnKPN kan ik het niet vinden en in de instellingen van het bel-menu (telefoonknop) evenmin. Ik heb een Nokia 7.1. In ieder geval duidelijk dat nummerweergave aan staat bij KPN.


instellingen van het bel-menu (telefoonknop)

Dat is de bel-app.

Wel apart. Ik had altijd NOKIA GSM's en daar zit het al in het menu. Lijkt me onwaarschijnlijk dat het in een smartphone weggelaten is.
Ik heb zelf een Samsung dus je door de instellingen leiden wordt lastig.

In mijn Samsung staat het in de instellingen van de bel-app onder “aanvullende services” en heet het “Beller-ID weergeven”.


In antwoord op PeterG: ik ben naar bel app gegaan en 4 schermpjes verder kon ik de nummerweergave aanzetten namelijk de keuzes “Nummer weergeven” en “Netwerkstandaard”. Ik heb aangezet “Nummer weergeven”. Dit heb ik uitgeprobeerd en nog krijgt de gebelde te zien “Prive”. Nu weet ik het even niet meer. Ik heb de schermopnamen in de volgorde 1 t.e.m. 5 toegevoegd. Ik houd mij aanbevolen voor reacties.

 


Zo te zien is het, net als bij mijn Samsung, Beller-ID.

Ik heb dat echter op “Netwerkstandaard” staan! :wink:

Die netwerkstandaard is bij jouw dus “aan” wat Bart al aangeeft. Misschien dat '’dubbel’’ aan weer averechts werkt…..:confused:


Ik heb het nu ook op netwerkstandaard gezet. Wij puzzelen verder....


@digisrn Bart is even vrij, daarom neem ik het van hem over. Fijn dat @PeterG ook met je mee gezocht heeft. Ik ben benieuwd hoe het gaat na het aanpassen van deze instelling, we horen het graag!


Het werkt nog steeds niet!!!! Verschillende  bekenden gebeld: zien allemaal privé, anoniem of onbekend  in hun scherm. Ik ben uit de opties nu. Er staat dus ergens bij KPN een bitje verkeerd of zo.


O ja, zou een andere sim card helpen?


Digisen, dat ben ik digisrn.


I hoi,  bij de provider waar ik ooit voor heb gewerkt waren Dit de stappen die wij als support met klant  moesten doorlopen en indien nodig enkel stappen voor de klant.   Indien in het systeem van provider instellingen juist zijn:  hardware swap- probeer jouw Sim kaart in ander toestel uit en of andere Sim kaart in jouw toestel. Werkt het correct met jouw Sim in een ander telefoon toestel… dan ligt het zeer zeker aan je hardware (toestel) instellingen. Dan Werkt de andere Sim ook niet in jouw telefoon namelijk.  Werkt Sim in andere telefoon ook niet dan Sim swap. Met nieuw Sim kaartje van kpn zou je probleem opgelost moeten zijn. Zo niet dan kan het zelfs met nummer rechten te maken hebben.   Succes!  Hoop dat je die simpele stapjes uitprobeert om de oorzaak te ontdekken.  Ben nu zelf erg nieuwsgierig!


EliaJay83: dank voor de tip. Ik zal de simcard vanmiddag in een andere telefoon plaatsen en testen.


Heb je na de aanpassing naar '’netwerkstandaard'’ je telefoon al herstart?


Op de vraag van PeterG: ja, dat heb ik gedaan, maar zonder resultaat. Op de opmerking van EliaJay83 : ik heb daarna de SIMcard in een ander toestel geplaatst en dat toestel ook gecheckt op bel-account. Dat stond ook op netwerkstandaard.

Ook weer geen resultaat! Ik verdenk nu toch heel ernstig dat er bij KPN iets niet goed staat of een manco aan de SIMcard.


Merkwaardig en vervelend.

Hier mogen de netwerkspecialisten zich nog maar eens over buigen, Alexandra.


@digisrn Fijn dat je dit alles hebt geprobeerd. Rot dat 't geen verschil maakt. Dan weten we zeker dat 't niet in instellingen van het toestel zit, dus we zijn wel een stap verder. Kan je voor mij je volledige adresgegevens, klantnummer, naam van de contractant, geboortedatum en laatste 3 cijfers van het bij ons bekende IBAN rekeningnummer toevoegen aan je forumprofiel? Dan kijk ik er naar!


Tav. Alexandra: aan je vraag voor aanvulling forumprofiel voldaan. 


Vanmiddag een nieuwe SIM-card van KPN ontvangen (ik had er nog een van Telfort). Kaart geactiveerd en geplaatst. Bij uitbellen nog steeds bij de ander: "inkomend privé gesprek". Bij verschillende mensen uitgeprobeerd: GEEN RESULTAAT.  Ik vind het te gek voor woorden dat KPN dit niet op kan lossen. Alexandra vroeg aanvullende gegevens: verstrekt, maar toen bleef het stil.


Vanmiddag een nieuwe SIM-card van KPN ontvangen (ik had er nog een van Telfort). Kaart geactiveerd en geplaatst. Bij uitbellen nog steeds bij de ander: "inkomend privé gesprek". Bij verschillende mensen uitgeprobeerd: GEEN RESULTAAT.  Ik vind het te gek voor woorden dat KPN dit niet op kan lossen. Alexandra vroeg aanvullende gegevens: verstrekt, maar toen bleef het stil.

Ha @digisrn Excuus voor de wel erg late reactie! Alexandra is even vrij en ik spring in. Ik heb een vermoeden, maar wil je voor de volledigheid het betreffende mobiele nummer nog vermelden in je profiel? 

 


 Nummer vermeld in profiel.


 Nummer vermeld in profiel.

Yes, dank je @digisrn Ik heb iets gewijzigd. Wil je je toestel eens uit- en aanzetten en het dan eens proberen?


Dat ga ik doen. Hehe, het is gelukt! Nog de vraag wat je precies aangepast hebt en hoe ik daar rekening mee kan houden. Mijn dank is groot!


Gelukkig! Er stond, bot gezegd, een schuifje in de administratie niet goed. Dat stond behoorlijk verborgen, dus daarom is dat in eerste instantie niet boven water gekomen. 


Een schuifje in de administratie. Nou ja, het zal wel, nu weet ik nog niets. In ieder geval: dank voor je hulp. Dan kan dit draadje afgesloten worden.