Skip to main content

Goedemiddag,

 

Enkele dagen geleden heb ik een nieuwe telefoon in gebruik genomen. De Poco M4 Pro, voorheen had ik een Xiaomi Redmi Note 4.
Echter kan ik op dit moment alleen mobiele nummers bellen en geen vaste nummers, voor zover ik weet.
Ook ben ik niet bereikbaar vanaf zowel vaste als mobiele nummers. Wanneer er gebeld wordt krijgt men een bezet toon te horen.
Op het moment dat ik bijvoorbeeld een vast nummer bel krijg ik de spraak melding dat dit nummer niet in gebruik is.

Gisteren kreeg ik dat ook bij mobiele nummers.
Ik heb al het een en andere geprobeerd in de instellingen.
Verder ontvang ik wel sms en kan ik ook gewoon 4g of 2g data gebruiken. (wifi uitgeschakeld).

Ik verwacht dat er iets niet goed gaat met bellen over wifi of iets dergelijks. Omdat dergelijke instellingen voorheen op de oude telefoon niet beschikbaar is.

Daarnaast heb ik gewoon bereik dus. Verder, simkaart in beide sloten gestopt en ook weer terug in de oude telefoon. In de oude telefoon werkte de simkaart tot voorheen gewoon goed maar na deze terug te stoppen in de oude telefoon werkte het bellen ook niet (meer).

De simkaart is recent nog vervangen omdat de vorige/oude simkaart alleen 3g ondersteunde.

Ik hoop dat u een oplossing heeft voor dit probleem of kan vast stellen wat het probleem is.


Met vriendelijke groet
Jurrian

Hoi @Jurrian16, welkom. 

Wat lastig dat bellen niet lukt!  Ik heb even voor je gekeken en je zou in je nieuwe telefoon naar de volgende instellingen kunnen kijken: in instellingen > app instellingen en dan bij zowel de app "telefoon" als "telefoon diensten" de cache verwijderen. Als dit niet lukt denken we graag met je mee. Lukt het bellen met jouw nummer wel als je de simkaart in een andere toestel probeert? Zo niet helpen we je graag verder. Als bellen lukt is het het snelste om te bellen met 0800-0402. Via het forum kunnen we je natuurlijk ook verder helpen, vul dan jouw profiel aan met je postcode en huisnummer. 


Bedankt voor de snelle reactie.


Het verwijderen van de cache heeft helaas niet geholpen. Heel veel cache was er ook niet aangezien ik de telefoon net 7 dagen in gebruik heb.
De simkaart in een andere telefoon stoppen werkt helaas ook niet en het 0800 nummer bellen wil ook niet dan geeft ie wederom bliep code en dan "dit nummer is niet in gebruik 188 helpt u graag…." alleen dat nummer is natuurlijk ook niet bereikbaar dus zo doende ben ik ook op het forum uitgekomen.

Als t goed is staat postcode en huisnummer er in. In de opmerkingen staat het juiste bij behorende nummer aangezien er meerdere telefoon nummers staan op dit huis nummer. Als u verder nog wat nodig heeft help ik u daar graag mee.


Er is de afgelopen dagen helemaal geen gesprek gevoerd met dit nummer, @Jurrian16 .

Wanneer heb jij voor het laatst met dit nummer een telefoongesprek gevoerd?  En wat gebeurt er als  je je tegoed opvraagt?


Dan ben ik bang dat je bij het verkeerde nummer kijkt. Woensdag 13 april heb ik namelijk nog 2 keer gebeld. Toen kwam ik er ook achter dat ik niet terug gebeld kon worden.
Volgens de kpn prepaid app is beltegoed nog geldig tot en met 18 oktober 2022. Op moment heb ik €11,51 beltegoed staan is normaliter ruim voldoende. Hiermee kan ik ook wel bellen maar dan alleen richting mobiele nummers. Niet naar vaste nummers.
Dus dat de simkaart verlopen is is niet aan de orde. Verder kan ik gewoon SMS ontvangen en versturen en ook mobiel internet werkt ook.

Zie mijn profiel onder opmerkingen voor het juiste nummer

Simkaart is ook succesvol geactiveerd aldus KPN SMS. (10-11-2021)

 

Dus tijdlijn is:

Nieuwe simkaart 10-11-2021 (werkt gewoon naar behoren)

Nieuwe telefoon 8-4-2022

Probleem ontdekt 13-4-2022 ( niet mogelijk om gebeld te worden en alleen zelf op mobiel terug kunnen bellen)


Ik probeer je nummer te bellen (ik bel afgeschermd) en de lijn gaat over.  Ik kom daarna in jouw voicemail terecht.

Zie je mijn oproep?


Nee niet op mijn eigen toestel en nummer. U belt nu naar mijn moeder.
Ik neem aan dat u de opmerking op mijn profiel gewoon kan zien als moderator. Daar staat het juiste nummer van mij zelf.
Die deel ik liever niet zo openbaar op dit forum.


Dat is vreemd. In jouw profiel staat ‘het probleem nummer’ en die probeer ik te bellen → eindigend op 530. Zit er een doorschakeling naar je moeder op misschien?

edit: prepaid kan niet doorschakelen., Maar misschien heb je dat in het toestel zo ingeregeld?


En ondersteunt jouw nieuwe toestel ook VoLTE? 

 


Er zou in principe geen doorschakeling op moeten zitten. Ik ga daar even naar kijken.
Dat is inderdaad het goede nummer.

 

Mijn nieuwe telefoon heeft in ieder geval wel die instelling inderdaad. (Die op dit moment aan staat om dus VoLTE gebruiken)
De vorige oude niet. 
 

edit:  Doorschakeling staat allemaal uit, zou ik blijkbaar wel in kunnen stellen maar geen idee of het dan zou werken. Maar dat is op dit moment niet belangrijk.


Ik kom nu wel iets tegen over vaste oproepen ofzo

 

 


Ik lees graag hoe dit afloopt, @Jurrian16 . Momenteel moet ik het doen met de informatie die tot mijn beschikking is.  En als ik dat nummer bel hoor ik de lijn overgaan.
Laat je weten wat je ontdekt? 


Interessant want ik krijg geen melding binnen. Misschien dat het dus ergens in de instellingen zit. Is dan alleen wel apart dat het ook in de andere telefoon niet werkt.


Nee helaas maakt niks uit.

Ik heb ook even de instelling door gelopen en vergeleken met een ander toestel dat wel werkt alleen daar komt ook niks uit behalve dat ik wel kan kiezen uit VoLTE gebruiken en de optie bellen met behulp van wifi zie afbeelding hier onder.

Beide instellingen aan uit zetten lijkt nu geen verschil te maken. Het blijft mogelijk om mobiele nummers te bellen. Maar gebeld worden is niet mogelijk!
Ook naar een vaste lijn bellen werkt niet. Gebeld worden geeft de gebruikelijke korte tonen voor een bezette lijn.

 

Voicemail ook ingesteld ondertussen, blijkt ook nog niet te helpen. Zelfde tonen met korte interval blijven afgespeeld worden.

Zou het kunnen zijn dat er in het netwerk van KPN een instelling verkeerd staat. Dit lees ik namelijk wel meer op het internet.


Ik weet het niet @Jurrian16 .  Ik probeer zojuist weer je nummer en nu hoor ik alleen maar tuut-tuut-tuut.

Zullen we eens een nieuwe simkaart proberen? Die kun je via dit formulier aanvragen:

https://www.kpn.com/service/mobiel/simkaart-3/prepaid-sim-kaart.htm

 

De kosten kan ik wel voor je terugstorten in de vorm van beltegoed. 

 


Ja klopt dat is exact wat ik ook hoor als ik mijn nummer bel vanaf andere toestellen.

Ja dat is prima!
Als de kosten ervan in de vorm van beltegoed teruggestort worden is dat helemaal mooi.

Vraag ik even een nieuwe simkaart aan. En dan hopen dat het daarmee werkt maar dat zien we dan waarschijnlijk over een aantal dagen.


Geef even een gil als ie binnen is. (heb je ook een ander telefoonnummer waarop ik je desnoods kan bereiken? Zo ja, zou je die dan in je profiel kunnen zetten? )


Ja dat zal ik doen. Ik zet ons vaste huis telefoon er wel in en anders ook een email adres 👍🏻


Helaas ook dit heeft niks geholpen en veranderd. Ondanks de nieuwe simkaart
Situatie blijft gewoon gelijk dus kan nog steeds niet gebeld worden.


Ondertussen naar de telefoon winkel geweest.
Daar hebben ze een kruistest gedaan.
EN concluderen dat het probleem waarschijnlijk in het KPN netwerk zit

Alleen kunnen ze daar niet kijken in het kpn prepaid netwerk. Dus de vraag nu is kunnen jullie het netwerk checken voor dit nummer?
 

Groet Jurrian


@Erwin_@Hanna_ 


Dan nu maar naar de "echte” KPN winkel geweest. Daar hebben ze nog weer een keer nieuwe vervangende simkaart geprobeerd. Dat werkte helaas niet.
Dus daarom een 2de nieuwe vervangende simkaart meegenomen en nu thuis in een ander toestel geprobeerd waarvan ik 100% zeker weet dat dat toestel wel werkt. zonder hem eerst in mijn huidige toestel te stoppen. 
Uitkomst is mijn 06 nummer werkt niet met die andere telefoon.
Daarmee kunnen we uitsluiten dat het aan mijn telefoon, poco m4 pro, ligt.
+   extra nu ook nog andere nummer geprobeerd in telefoon deze werkt wel gewoon.

Het probleem komt dus uit het KPN netwerk. Alleen niet in het gedeelte wat een telefonische klantenservice of winkelmedewerker kan zien. Waarschijnlijk dieper in het netwerk….

Wat is hiervoor de oplossing???


Leuk je gesproken te hebben, @Jurrian16 . Het is mij gelukt om een ticket aan te maken.

Heb je toevallig ook nog een mobiel bereikbaarheidsnummer? Zo ja, zou je die nog in  je profiel willen zetten? De technische dienst zoekt binnen een week contact. Ik heb voorkeurs moment op ‘ochtends’ gezet. Ze bellen anoniem.

Mocht je niks van ze horen, laat het mij even weten.


Super, ik heb geen ander mobiel nummer waarop ik bereikbaar ben. Maar op zich wordt de vaste lijn bijna altijd wel opgenomen.

Mocht dat zo zijn dan hoor je dat wel van mij en als het gelukt is hoor je het ook!


Gisteren in gesprek geweest met de technische dienst van KPN daar konden ze alleen nog niet direct iets vinden dus dat werd doorgezet naar de specialistische dienst.

Net vanochtend zie ik op mijn telefoon dat ik een privé nummer gemist heb, waarschijnlijk dus KPN. Maar dat betekent dat ik weer gebeld kan worden. Direct ook getest en alles werkt weer.
Dus ik ga er van uit dat ze al heel snel hebben gekeken naar het probleem en het nu dus opgelost hebben. Super.
 

Bedankt voor de hulp
Groet Jurrian


Ik was nog even nieuwsgierig naar de oplossing maar helaas hebben de collega's geen log achtergelaten :-(

Ik ben wel blij dat het nu allemaal goed werkt!