Skip to main content

Mijn schoonmoeder heeft al vanaf Telfort problemen met het bereik in het buitenland (Duitsland) terwijl mijn schoonvader wel het sms je krijgt en mijn schoonmoeder niet ze zijn al verschillende keren bij een Telfort/KPN winkel geweest maar heeft niet geholpen ook al verschillende telefoons geprobeerd werkt ook niet en nieuwe simkaart ook niet wij en snappen er niks van?

Hoi @CobusR, wat ontzettend bijzonders. Alleen problemen in Duitsland?  Daar ook al eens handmatig andere providers geprobeerd? Of speelt het ook in andere landen? Instellingen zijn nagelopen verwacht ik. En wat als ze simkaartjes omruilen als ze in het buitenland zijn. Hoe werkt het dan? Zowel die van jouw vader als schoonmoeder? Zo kunnen we toestel en aansluiting uitsluiten. 


Ook in andere landen heeft ze dat het niet werkt ook hebben ze al hun simkaartjes geruild in de telefoon toen ze in Duitsland waren (Het probleem speelt al vanaf Telfort) Het is gewoon erg raar ook de laatste keer toen ze in de KPN winkel waren konden ze niks vinden, en toch werkt het niet er is dus gewoon geen verbinding in het buitenland. Zoals al ik al schreef is het toestel geen probleem Ze heeft nu de Oneplus 7T en schoonvader de Oneplus 6 maar nogmaals dat is het probleem niet ze heeft dit al vanaf het begin dat ze Telfort had en nu dus KPN. Het lijkt een instelling te zijn aan jullie kant maar wat? en er is nog een probleem om het te testen moeten ze in het buitenland zijn  en daar zijn ze alleen om even een boodschapje te doen.

Ook zal ik het nummer in een pm naar je sturen zodat je het een en ander na kunt kijken.


Dus als ik het goed begrijp werkt dus jouw vaders sim gewoon in het toestel van jouw schoonmoeder en andersom ervaart ze dezelfde problemen. Simkaart is al vervangen, toestel maakt niet uit, dus het moet ergen in de instellingen zitten. Ik zag dat er nog een blokkade stond op gesprekken in het buitenland. Deze heb ik nu aangepast. Ik ben benieuwd of het nu gaat werken. Zo niet, hoor ik dat graag. 


Je hebt het goed verwoord dank in ieder geval. ik laat het weten.


Graag, want was dat niet de oplossing, dan moeten we nog weer verder kijken. 


Dit is een ander account wat ik nu gebruik maar mijn schoonmoeder en ik zijn nu in Duitsland en ze heeft nog steeds geen bereik gewoon een kruisje in beeld wat kunnen we nu doen ?

We zijn hier tot woensdag.


@Cobusr1, zou je jouw profiel willen voorzien van het nummer waar het om gaat? Hoor ik van je als je dat gedaan hebt. Dan kan ik eens meekijken, want dan moet het aan onze kant wel onjuist staan. 


Heb ik gedaan bij klantnummer mobiel.

Bedankt alvast! namens mijn schoonmoeder.

 


Er stond een blokkade op bellen in het buitenland. Deze heb ik eraf gehaald. Even toestel uit en aan moet voldoende zijn om het te laten werken. 


Dat was toen bij Telfort ook al en toen deed hij het 1x en daarna was het weer klaar maar goed laat het dadelijk weten. Alvast bedankt.


Nog steeds niks alleen het kruisje.

 


En al 3x opnieuw opgestart.

 

Ook apn Nagekeken die staat gewoon zoals het moet.


Alles lijkt goed aan onze kant. Roaming staat aan in het toestel? 

Zo ja, welk toestel en type gaat het om? 

Hebben jullie handmatig andere providers geprobeerd te zoeken?


OnePlus 7t heeft ze en handmatig zoeken ga ik proberen en ja roaming staat aan.

Hiervoor had ze de OnePlus 5 en had hetzelfde probleem ook met de OnePlus 6 van schoonvader heeft ze niks en nogmaals dit is al een probleem uit het Telfort tijdperk.


Hoi ik kon kiezen tussen Vodafone de 4g en o2 4g maar beiden werken niet sorry kan het niet zijn dat er in het verleden (bij een vorige klant van dit nummer) iets met criminele activiteiten of zo is geweest met dit nummer dat er een Soort blokkade op staat wat je zo niet kan zien ?


Blijf het raar vinden in een andere telefoon werkt het niet jullie zeggen dat alles goed staat wij hebben al in het verleden een nieuwe sim (KPN) aangevraagd en niks lijkt te werken in Nederland werkt alles zoals het hoort. Blijf het echt vreemd vinden.


Ja dan staat er vermoedelijk dieper in het netwerk nog een blokkade. Ik zie dat de technische dienst al ingeschakeld is. Zij gaan er verder naar kijken en zullen contact opnemen. Hopelijk nu voor altijd opgelost. 


Dank in ieder geval voor de medewerking.


Graag gedaan. Ik ben benieuwd. 


Ja ik ook maar tot nu toe niks gehoord.


Het is nu opgelost eindelijk, er stond verder in het netwerk nog een blokkade zei de beste man en het komt vaker voor misschien iets om daar een apart topic en of telefoon nummer voor aan te maken? Want gewone medewerkers kunnen dart niet zien zei hij.


Nee klopt, wij kunnen niet alles inzien, daarom schakelen wij de specialisten in die dieper kunnen kijken dan wij. Zij hebben het opgelost begrijp ik. Heel fijn. 

Het komt wel eens voor ja, maar dan kun je gewoon bij ons terecht en schakelen wij de specialisten in en dan wordt het vaak snel opgelost. 


Nou eerlijk dat klopt niet helemaal, ik heb eerst de opzeg telefoon gepleegd omdat we (ik en mijn schoonmoeder) er helemaal klaar mee waren toen gaf die aardige mevrouw aan dat ze verder zal kijken en heeft de technische dienst ingeschakeld wij zijn nogmaals verschillende jaren er mee bezig geweest voorheen Telfort ik schat vanaf 2018 al dus maar goed ze kwamen ook niet veel in het buitenland om het een en ander te kunnen testen maar goed belangrijkste is dat het is opgelost en hopelijk voor altijd.


Ja dat had ik gezien. Misschien had ik in eerste instantie duidelijker moeten zijn. Ik vroeg namelijk om type toestel etc. om dit door te kunnen geven aan de specialisten. 


Oke maar goed dank in ieder geval en hopen dat het nu zo blijft 😃