Skip to main content

Okee een beetje een rant, maar ook een vraag aan het einde.

Ik heb onlangs een sim only besteld voor mijn dochter. Na ontvangst besloten we om toch niet voor een abbo te gaan (ze kan haar zakgeld maar 1x uitgeven). Geen probleem, want je kunt je bestelling binnen 14 dagen annuleren.

Dus ik de helpdesk gebeld. Eerst 15 minuten in de wacht. Vervolgens een helpdesk medewerker die niet precies weet of ik kan annuleren. Hij denkt van wel, maar ik moet toch nog even in de wacht. Na 5 minuten in de wachtstand wordt de verbinding verbroken. Grrr. 

Dus ik bel weer terug, opnieuw 15 minuten in de wacht. Nieuwe helpdeskmedewerker. Oh, ja hoor, geen probleem binnen 14 dagen. Maar mag ik u heel even in de wacht zetten? Pfff, okee. Dus weer 5 minuten gewacht. Vervolgens komt hij terug met: “we gaan het regelen. U krijgt binnen 24 uur bevestiging.”

Je raad het al, nu een week later: geen bevestiging. Sterker nog, het abonnementsgeld is  zojuist afgeschreven. Grrr. Uit boosheid gelijk gestorneerd. Maar goed, hoe krijg ik dit abonnement beëindigd zonder weer 15 minuten wachtstand en (blijkbaar) onkundige helpdeskmedewerkers te moeten uitleggen hoe of wat? Waarom zijn dit soort triviale zaken zo moeilijk voor bedrijven als KPN? 

Het interesseert waarschijnlijk niemand, maar hier het vervolg van mijn poging om een KPN abonnement binnen 14 dagen op te zeggen.. 

Vandaag kreeg ik een mail van KPN dat ik de betaling heb gestorneerd. En of ik direct wil betalen. Mijn opzegging is dus écht niet doorgekomen. Fijn dat twee helpdeskmedewerkers en respectievelijk 19 en 21 minuten aan de telefoon blijkbaar niet voldoende was om zoiets simpels te regelen als een opzegging.

Dus vandaag maar weer eens met de klantenservice gebeld. 10 minuten wachtstand en nu krijg ik te horen dat ik te laat ben om op te zeggen. Uhm wat? Gelukkig neemt KPN alle gesprekken op dus is er bewijs dat ik op tijd was met opzeggen. Na enige discussie en het precies doorgeven van de datum en tijdstippen dat ik al had gebeld ging ik weer in de wachtstand.

Na weer 12 minuten wachtstand krijg ik te horen dat de beste helpdeskmedewerker me niet kan helpen. Een KPN specialist moet dit gaan afhandelen. Wanneer? Hij gaat ze mailen en dan hoor ik het binnen 3 werkdagen. Als ik even aan de lijn blijf tikt hij het mailtje.

Na een paar minuten komt hij weer aan de telefoon. Het is misschien toch beter om me door te verbinden. Huh? Ok.

Na 3 minuten wachten kom ik weer bij een nieuwe helpdeskmedewerker. Dus ik leg het hele verhaal weer uit. Blijkt dat ik nu iemand van Xs4all spreek. Een hele aardige man, maar hij kan me niet helpen. En dus wordt ik wéér doorverbonden. 

En weer 15 minuten wachtstand later (inmiddels zit ik een uur aan de telefoon) …

Eindelijk krijg ik iemand aan de lijn die lijkt te snappen wat er moet gebeuren. En hij zegt dat ie het gaat regelen én dat hij me volgende week terugbelt om te checken of het nu in orde is. Hij verbaasd zich ook over het feit dat er blijkbaar wel in het log in de computer staat dat ik wil opzeggen, maar dat de verbinding is verbroken (en waarom ik niet gewoon ben teruggebeld). That makes two of us. 

Eindstand van dit telefoongesprek: 1 uur en 6 minuten. 

Totaal aantal minuten tot nu toe gespendeerd aan deze opzegging: 1 uur en 46 minuten.

Oke, ik dacht ik ga bij KPN, ze zijn iets duurder maar de service is véél beter. Toch? Uhm... Nou helaas wordt dit blijkbaar rap minder. Lange wachttijden en ondeskundige helpdeskmedewerkers eisen hun tol.

Beste KPN, waarom kon ik een neiuw abonnement niet gewoon binnen 14 dagen opzeggen via een formulier op jullie website? Dat zou een hoop tijd, moeite en energie schelen. To be continued...

 


Hi @Robin303! Dat klinkt niet charmant inderdaad. Het spijt me te horen dat je er zoveel tijd aan hebt moeten besteden. 

Ik ga er vanuit dat je deze situatie niet meer zult tegenkomen. Maar mocht dit toch zo zijn, het is wel mogelijk om je bestelling zelf online te annuleren. Ook in de mijnbestelling.kpn.com omgeving staat een mogelijkheid te annuleren. En als je een bestelling met toestel wilt annuleren kan je het toestel aan de deur weigeren. Zodra het toestel bij ons retour aangemeld is gebeurt dit vanzelf. We hebben liever geen annulering. En spreken je graag om te zien of we de reden voor je annulering kunnen wegnemen. Maar we willen het ook niet (te) moeilijk maken. 

Zoals ik het begrijp is de situatie in ieder geval opgelost. Als ik naast mijn excuses nog iets voor je kan betekenen hoor ik het graag. 🙂


Bedankt voor je bericht. Maar opgelost? Helaas niet.

Ik quote even mijn eigen bericht van twee weken terug hier.

Eindelijk krijg ik iemand aan de lijn die lijkt te snappen wat er moet gebeuren. En hij zegt dat ie het gaat regelen én dat hij me volgende week terugbelt om te checken of het nu in orde is. Hij verbaasd zich ook over het feit dat er blijkbaar wel in het log in de computer staat dat ik wil opzeggen, maar dat de verbinding is verbroken (en waarom ik niet gewoon ben teruggebeld). That makes two of us. 

 

Die persoon van KPN, die mij zou terugbellen? Heb ik niks meer van gehoord. Ook geen email bevestiging gehad van opzegging, niks. En we zijn alweer twee weken verder.

Ik zie wel dat het te annuleren sim-only abbo niet langer bij mijn abonnementen staat. Moet ik er dan maar van uit gaan dat het abbo is beeindigd? 

En hoe krijg ik nu die maand onterecht gerekende abonnementskosten terug? 

Kortom, wat een rommeltje bij KPN klantenservice. 


@Robin303 . Dat klinkt allemaal niet heel fraai.

Kun jij je profiel aanvullen en mij daarna hier een seintje geven? 


@Robin303 ik heb al even niks meer van je gehoord. Daarom ga ik er vanuit dat het via een andere weg is opgelost. 

Mocht dit toch niet zo zijn, laat het dan hier weten. En vul daarbij ook je profiel aan. 


Hoi moderators. Sorry voor mijn late reactie.

Ik heb helemaal geen berichtgeving van KPN meer gehad over deze zaak. Geen email en geen belletje. Dat vind ik erg slordig.

Ik zie wel dat er op 1 december een creditfactuur is aangemaakt voor 6,30 euro, een deel van het betaalde abonnementsgeld. Waarop dit bedrag is gebaseerd? Geen idee. Maar goed, ben blij dat het abonnement nu geannuleerd lijkt te zijn: het nummer is verdwenen uit ”mijn KPN”.

Verder ben ik wel een beetje klaar met deze zaak.

Als feedback zou ik toch willen geven dat de klantenservice echt een rommel is. Lange wachttijden zijn nog tot daar aan toe, maar als de verbinding zomaar wordt verbroken nadat een medewerker je in de wacht heeft gezet en je vervolgens niet wordt teruggebeld? Dat is, zeker voor een telecom bedrijf, op zijn zachts gezegd slordig. En als er beloofd word terug te bellen en dit gebeurt niet, tsja dat vind ik echt niet kunnen.

Maar goed, ik zou zeggen case closed en hopelijk gaat dit in de toekomst beter!