Skip to main content

ik heb ook een  nieuwe simkaart gekregen. helpt niets. toen heb ik 2/3g netwerk ingesteld en krijg dan wel een betere ontvangst.

 

Admin: nieuw topic voor je vraag aangemaakt

Goedemorgen en welkom @otto59!

Jouw dekking via 4G is niet goed begrijp ik, en de nieuwe simkaart maakt geen verschil. Ervaar je dit alleen thuis, of ook op andere/meerdere locaties? Hoe is de dekking op jouw adres als je onze dekkingskaart bekijkt? En hoe gaat het met je bereik als je jouw simkaart tijdelijk test in een ander toestel?


buiten is het iets beter.  simkaart in ander toestel het zelfde resultaat, terwijl dat andere toestel wel alle streepjes aangeeft via een andere provider. ik denk dat het signaal van kpn moet worden versterkt. mede omdat ik vlakbij een zendmast woon. want als iedereen op het zelfde moment belt wordt waarschijnlijk het signaal minder. ik heb het probleem opgelost door de telefoon op 2/3g in te stellen. dan heb ik wel een goede ontvangst maar wel een langzamere internet. het internet op 4g was ook langzaam.


@otto59 Fijn dat je het zo hebt kunnen testen. Heb je ook de dekking op jouw adres al gecontroleerd op de kaart? Hoe ziet deze eruit? Vul je voor de zekerheid ook meteen je forumprofiel zo volledig mogelijk in? Dan kijk ik even met je mee.


de dekking is niet goed en/of overbelast, jaren geleden had ik hier ook een slechte ontvangst met 3g . toen 4 g kwam gingen veel mensen daar gebruik van maken. toen werd het signaal op 3g sterker. dus als veel mensen 5 g gaan gebruiken wordt waarschijnlijk ook het 4g signaal sterker.  ik vind het dan  ook niet  raar nu ik mijn toestel op 3g heb ingesteld dat het toestel dan wel een goed signaal geeft.


@otto59 Dank voor het invullen van je profiel. Als ik de dekking op jouw adres bekijk, op de map die ik al eerder stuurde, zie ik dat de dekking wel goed moet zijn. 

Kan je me meer vertellen over wat je precies ervaart op de 4G verbinding? Gaat het om bellen of werkt mobiel internet dan ook minder goed? Welk merk en type toestel heb je? En buitenshuis gaat het dus wel goed, klopt dat? Misschien is mobiel bellen via WiFi een oplossing voor je. Als je toestel geschikt is, kan dit een goede oplossing zijn voor de verbinding in huis. 


1-2 streepjes signaal  binnen en buiten. buiten vaker 2 streepjes. als ik een simkaart van een andere provider erin doe heb ik 4-5 streepjes  5 is het maximale. internet buiten gaat traag. binnen met wifi is het beter.   ik heb een samsung s5. het hinderlijke is dat als ik gebeld wordt de telefoon niet over gaat. ik heb mijn telefoon doorgeschakeld naar een 2e telefoon  die dan wel afgaat.


@otto59 Fijn, dankjewel voor alle extra informatie. Ik weet niet precies wat de opties zijn om het bereik te verbeteren, daarom heb ik het doorgezet naar onze specialisten. Zij kijken er naar en nemen contact met je op. Ik verwacht dat dat binnen een paar dagen gebeurt, uiterlijk binnen 5 werkdagen. Ik hoor graag van je hoe het afgelopen is, en ook als je vragen hebt natuurlijk.