Skip to main content

Wij wonen sedert een week op Postcode 5264PG. Fort Isabella te Vught. De GSM-verbinding is hier ronduit slecht en dit is al diverse keren gemeld door de nieuwe bewoners. Eind volgend jaar zijn hier >250 nieuwe woningen opgeleverd en men schakelt nu al over naar netwerken die hier wel volle bak leveren. Wat kan KPN hier aan doen? Thuiswerken is zo onmogelijk..

Dag @Peter Pijnen Welkom hier op het KPN Forum! 

Goed dat je dit meldt. Bereik is soms een lastige kwestie zijn en hoewel we bijna overal goed bereik bieden, zijn er altijd wel een paar plekken waar waar het even iets minder is. 

In algemene zin: het signaal van een mobiele telefoon verplaatst zich rechtstreeks van de zendmast naar jouw telefoon. Hoe groter de afstand, des te slechter het signaal. Dus hoe dichter je bij een zendmast zit, hoe beter het gaat. Echter, hoe meer obstakels op het pad van het signaal liggen, hoe minder het bereik. Het signaal moet er dwars doorheen en dat levert kwaliteitsverlies op. Alles wat in de weg staat heeft invloed: bomen, muren, heuvels, bebouwing. Een nieuw en goed geïsoleerd huis is dus goed voor je energierekening, maar je loopt het risico dat het bereik soms minder is. Je zult begrijpen dat we als telecomprovider geen invloed hebben op externe omstandigheden zoals bebouwing. Ook kunnen we niet lukraak zendmasten plaatsen; zoiets is een langdurig proces, dat over veel schijven gaat en waar veel partijen bij betrokken zijn. Om die redenen is optimaal bereik binnenshuis niet 100% te garanderen. 

Gelukkig is er wel het een en ander aan te doen. Een heel goede oplossing is bellen via wifi. Hier lees je er alles over. Ook is het raadzaam om even contact op te nemen met de Technische Dienst. Zij kunnen vaak net iets verder kijken qua bereik en het is erg handig om de verschillende klachten over het bereik in een bepaald gebied bij hun neer te leggen. Dan kan er (wellicht op termijn) ook qua netwerk iets aan gedaan worden. Je bereikt ze via de klantenservice (0800-0402). 


Dank voor je reactie. We stappen, helaas en noodgedwongen, over, na 25 jaar naar Vodafone. Volle bak en 5G. Eind 2023 wonen hier 800 mensen, gemiste kans.

Met respect voor de uitvoerige uitleg.

Met vriendelijke groet,

Namens de VVE en VVH,

Peter Pijnen