Skip to main content

Ik krijg sms, maar een bericht versturen lukt niet

Naar 6688 met ja, lukt niet


Hoe krijg ik dit wel goed?


Hallo @Louise Glan en welkom op ons forum!

Balen dat het niet lukt om nummerbehoud goed te keuren via SMS. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Het kan voorkomen dat je op je telefoon hebt ingesteld geen gebruik te kunnen maken van Premium SMS. In dat geval komt er na het verzenden van de SMS naar 6688 een uitroepteken te staan bovenin het scherm. Bij Android toestellen kan je dit wijzigen via de instellingen. Dan kan je deze stappen volgen, afhankelijk van de Android versie die er op staat:

  • Instellingen > Apps > Menu (via de 3 verticale puntjes rechts bovenin het scherm) > Speciale toegang > Premium SMS Services gebruiken. Deze optie moet altijd zijn ingesteld op Altijd toestaan of Vragen. 
  • Instellingen > Applicaties > Applicatiebeheer > Meer > Systeem apps weergeven > Berichten service> Premium SMS verzenden. Deze optie moet altijd zijn ingesteld op Altijd toestaan of Vragen.

Ook kan het een instelling zijn bij jouw huidige provider, dat het versturen van Premium SMS is geblokkeerd. Je kunt hiervoor dan het beste contact met jouw provider opnemen.

Bij prepaid, controleer of er nog genoeg beltegoed op staat. Zonder beltegoed kan je geen SMS sturen naar 6688. Je dient dan eerst op te waarderen.

Â