Skip to main content

Sinds kort is het download snelheid via de hotspot van mijn android telefoon zeer traag.Ingelogd toestel ontvangt bijna niets en is niet te gebruiken. Upload is niet verandert en is goed. Speedtest op basis toestel zowel down als up goed. Onbeperkt internet abonnement. Was altijd goed. Wat kan er aan de hand zijn?

 

Hallo @Wybeh 

Je weet dat zodra je op één dag 8GB gebruikt hebt de snelheid ‘geknepen’ wordt?

Is onbeperkt internet écht onbeperkt?

Ja. Per dag kun je onbeperkt internetten. Gebruik je meer dan 8 GB in 1 dag? Dan kun je zo vaak je wilt 2GB extra activeren via sms of MijnKPN om weer op volle snelheid te internetten. Als je wilt activeren met sms, stuur je NL2000 AAN naar 1266.

bron: Unlimited Data: Altijd onbeperkt internetten | KPN


Is nvt er is meer dan genoeg data voorhanden. Het basis toestel werkt perfect. Dowload 58 Mbps. Dowload op via wifi ingelogd toestel 4.98 Mbps. upload 23 Mbps. Instellingen op basis toestel niet verandert. Kpn heeft kort geleden wel de simkaart van telfort naar kpn geupdatet. Kan dit de oorzaak zijn?


Ok @Wybeh , er is dus sprake van twee telefoons? Eén telefoon met een unlimited data abonnement (ingesteld als wifi-hotspot) en een tweede telefoon die gebruik maakt van die hotspot?

Het probleem treedt dus op bij dat 2e toestel? Zit daar de Telfort simkaart in?

Wat gebeurt er als je bijvoorbeeld met een laptop de hotspot gebruikt? 


Goed begrepen. Ook trage dowload op laptop en tablet. Het probleem zit m.i. in het basis toestel dit geeft heel weinig (3 Mbps) van de ongeveer 50 Mbps die het ontvangt door via de hotspot. Veel vermeende oplossingen op internet geprobeerd maar zonder resultaat. Wellicht toestel terug naar fabrieksinstellingen?


Hoi @Wybeh als het ook optreedt met de laptop en tablet, dan moet het wel in (de instellingen van) het 'basis’ toestel zitten. Een reset naar fabrieksinstellingen is het overwegen waard.


Reageer