Skip to main content

Als ik netflix kijk via de tv ontvanger en ik wil vooruit of terugspoelen, stopt netflix ermee. Dir duurt al een paar maanden. Hoe kan ik dit oplossen? ik heb al meerdere keren de ontvanger opnieuw opgestart.

Als ik netflix kijk via de tv ontvanger en ik wil vooruit of terugspoelen, stopt netflix ermee. Dir duurt al een paar maanden. Hoe kan ik dit oplossen? ik heb al meerdere keren de ontvanger opnieuw opgestart.

 

Welke KPN tv ontvanger heeft u?

Hoe is deze verbonden met de Experiabox?

 

Heeft u een Smart tv?

Zo ja, dan kunt u Netflix ook via de app op de Smart tv kijken.

Heeft u wel de AB van de tv nodig.😉

 

Persoonlijk kijk ik de streamingdiensden altijd via de app op de Smart tv.

Nooit problemen en in 4K

Ik heb Netflix (vanaf 2013), Disney+ en ViaPlay.

Ook YouTube kijk ik altijd via de app op de Smart tv (en ook daar veel in 4K).😉

Uitgezonderd F1 op za. en zo. die kijk ik op kanaal 225 (maar dat is niet hetzelfde).


Beste @JZUIDDAM,

Wat vervelend dat je problemen ervaart met Netflix, welke TV ontvanger heb je:

  • Arcadyan HMB2260
  • Arris 2952 (v2)
  • Arris 5202 (4K ontvanger)

Is de tv ontvanger bekabeld aangesloten met de modem, of maak je gebruik van een draadloze verbindingssets? (DVS).

Je zou een “Frisse start” kunnen uitvoeren, misschien dat er een “hik” zit in het software:

Resetten van de TV ontvanger gaat als volgt:

  • MENU → Instellingen → Systeem → Frisse start

Laat je het weten of dit het probleem oplost? Mocht er wat zijn dan kunnen we je eventueel verder helpen.


Ik heb de Arris 2952 (v2). Hij is bekabeld verbonden met de modem. Ik zal eerdaags een frisse start doen. 


Hoi @JZUIDDAM, dat de hele ontvanger vastloopt als je Netflix vooruit/achteruit spoelt is erg gek. Heb je de ‘Frisse start’ al kunnen proberen, hoe gaat het daarna?

Mijn eerste gevoel is ook dat de software in de ontvanger iets niet helemaal lekker doet en dat we dat hiermee kunnen verhelpen. Als het hierna nog steeds is ben ik ook benieuwd naar de antwoorden op de vragen die Joop stelde.


Helaas. Na een frisse start blijft het probleem bestaan.


Na 5 minuten in de film voor of achteruit spoelen krijg ik een foutmelding dat er een storing is in de netflix app. Die springt naar het beginscherm zodat ik die opnieuw moet opstarten. 


@JZUIDDAM Ik denk dat u bij Netflix zelf moet zijn Netflix werkt niet | Netflix-foutcodes. Ook zou je de app kunnen verwijderen en opnieuw installeren.


Ik kan de app niet verwijderen. Die zit in de kpn zenderlijst. En ik heb geen problemen met netflix op andere apparaten. Alleen op de kpn tv ontvanger.


Ik kan de app niet verwijderen. Die zit in de kpn zenderlijst. En ik heb geen problemen met netflix op andere apparaten. Alleen op de kpn tv ontvanger.

Het is voor mij denk ik een raar antwoord: “Dan kun je beter op de SmartTV kijken. Want als het bij Netflix ligt dan zal het wel even duren dat dit is opgelost. Want de app van Netflix is iets anders gebouwd voor de tv ontvangers van KPN dan op de SmartTV’s.


Op de tv-ontvanger kan je geen apps verwijderen (of installeren) inderdaad, die zal niet lukken dus.

Heb je dit alleen met de Netflix app @JZUIDDAM, of heb je het bijvoorbeeld ook met Videoland, YouTube of andere apps?


Op de tv-ontvanger kan je geen apps verwijderen (of installeren) inderdaad, die zal niet lukken dus.

Heb je dit alleen met de Netflix app @JZUIDDAM, of heb je het bijvoorbeeld ook met Videoland, YouTube of andere apps?

@Jasper ik weet wel als je de tv ontvanger het software (Firmware) opnieuw laat installeren dat ie dan ook de apps opnieuw installeert. Want dan moet je je de inloggegevens weer opnieuw erin zetten. (Volgens mij gebeurd dit ook met “Frisse start”,) 

@JZUIDDAM Software opnieuw installeren werkt zo:

  • MENU → Systeem → Installeer (“Software opnieuw installeren”)

Hopelijk kun je dit eens proberen, als dit niet werkt ben ik bang dat er dan misschien eens gekozen moet worden voor een andere TV ontvanger. Jasper zou je daarbij kunnen helpen. JZUIDDAM zou je je Forumprofiel willen aanvullen met naam, postcode + huisnummer en klantnummer? Bij “persoonlijke opmerkingen” ook de laatste 4 cijfers van je IBAN. Deze gegevens kan alleen jij zien en de KPN moderators. Dan kan dat eventueel in gang gezet worden.


Klopt inderdaad Dennis, het geheel kan opnieuw geïnstalleerd worden. Los kunnen de apps op de tv-ontvanger niet opnieuw worden geïnstalleerd.

De volledige herinstallatie kan een volgende stap zijn, maar ik ben ook nog benieuwd hoe de andere apps het doen. Voordat we een vervolgstap kunnen nemen is het eerst belangrijk dat we een volledig beeld hebben van de situatie.


@JZUIDDAM is het nog gelukt om het software opnieuw te installeren, en hoe werkt Netflix daarna?


Na een herinstallatie van de software weer hetzelfde probleem. Alleen met netflix, niet met youtube.


Als ik dit bericht sluit en netflix weer start en een film wil spoelen vooruit, loopt het vast en moet ik de ontvanger herstarten.


Is dat bij alle films of series van Netflix, of is het bij specifieke films/afleveringen dat dit zich voordoet?

Het is niet een situatie die ik eerder heb gelezen, dus we moeten de oorzaak nog vinden voor we naar een oplossing kunnen kijken.

Je zei eerder ook dat de tv-ontvanger met een kabel is aangesloten, is dat met een directe kabel naar het modem, of gaat dit via een ander apparaat er tussen? Welk type modem heb je precies?


Alle films en series. Experia box. Geen apparaat ertussen.


@Jasper dit is echt een vreemde issue, zou er dan niet eens contact opgenomen moeten worden met Netflix BV? Anders blijft dit spelen, eventueel de Arris 2952 v2 om te ruilen voor de Arris 5202??? Kijken wat er dan gebeurd? Mocht het zo zijn dat dit het probleem oplost kan @JZUIDDAM weer rustig kijken. Dan hebben we in Ider geval alles uit kunnen sluiten. Hopelijk ga je hier mee akkoord Jasper. 😉


Ik heb een melding aangemaakt voor de specialisten @JZUIDDAM, ik wil hun er ook even naar laten kijken. Het kan zijn dat zij beslissen om een vervangende tv-ontvanger op te sturen, of dat ze het moeten opnemen met Netflix zelf. Binnen enkele werkdagen zullen ze daarover contact met jou opnemen.


Het lijkt mij dat als ik de enige ben met deze klacht het niet aan netflix ligt maar aan mijn apparatuur. Ik wacht af wat de specialisten zeggen!


Ik zie dat de specialisten diezelfde dag al contact met je hebben gehad @JZUIDDAM, zo te zien wilden zij toch eerst kijken hoe het gaat met een nieuwe ontvanger. Als ik het goed begrijp heb je ook een terugbelnummer gekregen zodat je direct met hen on contact kan komen om te bespreken hoe het met de vervangende ontvanger gaat.


Ja. Ik ga morgen bellen want het probleem bestaat nog steeds.


AI, dat is jammer! Ik was daar al een beetje bang voor, daarom had ik die melding aangemaakt in plaats van zelf een tv-ontvanger te sturen. Ik ben benieuwd wat zij als volgende stap willen gaan doen, ik heb zelf nog geen idee wat ze gaan doen.