Skip to main content

Ik heb de volgende vraag.

Vorige week is mijn experia box na een defect vervangen door een KPN Box 12. Nu werkt echter mijn TP link wifi extender ( RE 200) niet meer. Ik krijg steeds het bericht “verbonden geen internet” Kan het zijn dat deze extender niet werkt met de Box 12? Verder valt het me sowieso op dat het wifisignaal van de Box 12 best wel zwak is. Heb zelfs op paar meter afstand ( met alleen een kelderdeur ertussen) geen volle taartpunt.

Ik hoop dat iemand mij kan adviseren.

Hoi @twixx1,

 

Staat de TP-Link ingesteld op een vast IP of niet? zoja, dan even omzetten naar 192.168.2.x


Fijn zo'n snelle reactie. Kun je me zeggen hoe en waar ik dat moet doen?


Hallo @twixx1 het beste is de TPL even te resetten en weer aansluiten als nieuw uit de doos.

 


Hallo Jan, Dat heb ik al geprobeerd. Heb extender bij modem geplaatst, gereset en toen verbonden middels  WPS en daarna extender verplaatst naar juiste locatie. Melding Wel verbinding maar geen internet! Vandaar dat ik me afvroeg of de extender wel compatible is.

 


Hallo @twixx1 kijk bij TPL eens of deze de laatste firmware heeft.

Zet binnen je modem wifi6 eens naar wifi5.

Probeer eens te verbinden via de TPL-app op je mobiel.

 


Hallo Jan, Dank voor je tips. Heb de update uitgevoerd, maar dat had geen resultaat. Optie 2 lukt niet omdat ik het modem niet inkom. Niet met FF en ook niet met ww in kladblok opmaak. Was al eerder lastig om erin te komen , maar nu lukt het helemaal niet meer.  Grrrrr Probleem erbij…..

Optie 3: via de app zie ik de extender staan in het netwerk. Zowel 2,4 G als de 5 G. Bij clients staat een 0. Weet niet wat dit betekent.

Heb je nog suggesties?


Is er wellicht nog iemand die een idee heeft hoe ik dit op kan lossen? Vind het zonde om nu een andere extender aan te schaffen terwijl het probleem misschien ergens anders zit. Ook blijft het raar dat het modem niet te bereiken is.

KPN zelf misschien een idee? Voor de installatie van de Box 12 ( door monteur) werkte immers alles naar wens.


Hallo @twixx1  via onderstaande link moet het lukken:

https://192.168.2.254

Denk dus aan de s in https


Dankjewel. Heb de link geprobeerd maar dan krijg ik de melding dat het een onbeveiligde site betreft en wordt https doorgestreept in de browser. Als ik dit negeer en dan toch mijn wachtwoord invoer voor het modem krijg ik wederom een foutmelding (ongeldige inloggegevens)


@twixx1 

Inloggen webinterface KPN Box 12

De webinterface kun je gebruiken om bij de verschillende instellingen van de Box 12 te komen. Je kunt deze naar wens aanpassen.

Zo kom je in de webinterface:

  1. Open een browser en ga naar 192.168.2.254 of mijnmodem.kpn
  2. Log in met gebruikersnaam en wachtwoord
    De gebruikersnaam voor de Box 12 is Admin. Het standaard wachtwoord staat op de sticker achterop de Box Brood]. Na eerste keer inloggen moet je een nieuw, zelf gekozen, wachtwoord instellen.

 

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Geef jouw modem een reset om het Admin wachtwoord terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

 

Let op! Lukt inloggen niet via mijnmodem.kpn? Probeer het dan via http://192.168.2.254

Het kan zijn dat je browser eenmalig een beveiligingswaarschuwing heeft. Je kunt dan onder ‘Geavanceerd’ zonder problemen de risico's accepteren. Omdat je binnen jouw eigen netwerk zit, is dit veilig. Daarna word je doorgeleid naar http://mijnmodem.kpn.

Heb je ingesteld dat jouw browser standaard de cookies verwijderd? Dan zal je wel iedere keer de beveiligingswaarschuwing krijgen als je http://192.168.2.254 bezoekt.

 

Blijf je de beveiligingswaarschuwing krijgen of meldingen over een fout wachtwoord? Controleer dan de volgende dingen:

  • Check of je wachtwoord klopt. Sommige tekens lijken op elkaar bijvoorbeeld de letter o en het cijfer 0.
  • Controleer of je de URL met http:// gebruikt, dus zonder de s.
  • Verwijder oude cookies uit de browser en leeg de cache.
  • Gebruik geen VPN.
  • Gebruik de KPN DNS.

Lukt het dan alsnog niet? Probeer een andere browser (Chrome, Firefox, Edge, Opera etc.) of gebruik http://192.168.2.254/2.0/gui/#/login

Bron


Hallo @twixx1 die beveiligingsmelding kun je inderdaad negeren.

Als het systeem dan nog aangeeft ongeldige inloggegevens, de modem resetten via het resetgaatje en de inloggegevens gebruiken die achterop de sticker staan. Je hebt een wachtwoord voor de modem en die moet je invoeren, dus NIET de wachtwoord voor de wifi.

 


Dank voor alle tips. Heb uiteindelijk het modem kunnen bereiken. Heb met mijn zoon , die behoorlijk wat van ICT weet , alle suggesties en updates doorlopen. Het probleem blijft dat er niet automatisch wordt overgeschakeld naar de extender en vice versa . Ik moet dan handmatig omschakelen en dan  bevestigen dat ik de verbinding wil behouden. Dat is de enige manier om naar het sterkste signaal te schakelen.

Zou een extender van KPN dit probleem oplossen?


Ik zou sinds je zegt de kpn box 12 modem te gebruiken daar een kpn superwifi2 punt bij nemen die vormen samen Mesh Wifi en werken dus samen 


Hallo @twixx1 als je de extender dezelfde wifinaam en wachtwoord geeft moet het gewoon kunnen werken is mijn persoonlijke ervaring, geen mesh, maar er wordt wel overgeschakeld van de een naar de ander bij een gevalletje buiten bereik.

 


Ja, nu lijkt het probleem opgelost. Hartelijk dank voor de hulp en het geduld!

Klopt het dat ik nu nog maar 1 wifi netwerk zie en dat de extender niet meer zichtbaar is in de lijst?


Ja, nu lijkt het probleem opgelost. Hartelijk dank voor de hulp en het geduld!

Klopt het dat ik nu nog maar 1 wifi netwerk zie en dat de extender niet meer zichtbaar is in de lijst?

Hallo @twixx1 dat klopt als je de wifinamen gelijk hebt gemaakt.

In de app van de TP-link kun je wel alles gedetailleerd zien.

Graag gedaan uiteraard.

 

 

 


Ok dankjewel  Jan. Nog een laatste vraag. Bij het aanmaken van het Tp account (app) is 2x admin gebruikt. Moet ik dit aanpassen en zo ja, waar doe ik dat? Ik zie nergens inloggegevns staan.


Hallo @twixx1 is wel veiliger om het wachtwoord aan te passen, ik meen dat het in de app zelf kan, maar zeker weten doe ik het niet meer, maar TP-limk biedt genoeg ondersteuning binnen de app om daar achter te komen.

 


Doemt toch nog een probleempje. Een aantal apps op mijn mobiel openen niet (blijven hangen) of openen na een lange tijd. Bijv nu.nl zou dit iets te maken kunnen hebben met de wifi instellingen en of de extender. Lijkt me gek, maar het is gisteren opgetreden. Hoor graag of iemand dit probleem herkent en of een antwoord op weet


Nog een toevoeging. De apps werken wel met wifi als ik de extender verwijder en ook als ik de wifi uitschakel.
Het heeft dus echt iets te maken met het netwerk. Een tablet lijkt dit probleem niet te hebben.