Skip to main content
Vraag

SuperWifi punt op zolder brandt vaak rood

  • 15 August 2024
  • 3 reacties
  • 49 keer bekeken

Sinds dec 23 lid van KPN. Heb 2 super WiFi punten in huis waarvan 1 op de zolder. Daar bevindt zich mijn werkkamer. De super WiFi is wat wispelturig. Hij/zij is de laatste twee weken vaker rood dan groen. Ik kan echter gewoon doorwerken op mn desktop. Heb de super WiFi als eens gereset, daarna weer een aantal uren een groene led om vervolgens weer net zo vaak groen als rood te branden. Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?????

Wat voor wifi punten gebruik je en welke modem gebruik je, en wat voor afstanden zijn er tussen de Wifi punten onderling en ten opzichte van de modem en welke obstakels zijn er tussen allen, als het mogelijk is verdiend het de voorkeur ze bedraad aan te sluiten aan de modem zo ben je gegarandeerd van een sterke en stabiele verbinding ten alle tijde ook voor Wifi. 


Hallo Cappucino2,

Het betreft hier een Experia Box v10 en 2 Super WiFi 2.0. Het vreemde hier is dat er vanaf medio december 2023 tot ongeveer medio juli 2024 geen problemen met de Super Wifi op zolder zijn geweest. De afstand van het modem naar de zolder is 2 verdiepingen. Dwz 2 x 3,30 m. Het signaal passeert 2 betonnen plafonds. 

De monteur die destijds de zaak heeft aangesloten vertelde dat 2 Super WiFi punten ruim voldoende zou moeten zijn. Kortom, het huis zou uitstekend draadloos van de diensten van KPN gebruik kunnen maken. Zoals eerder aagegeven, de verbinding is (nog) geen probleem, echter de wispelturigheid vd Super WiFi. Dan weer groen, dan weer rood.


Goedemorgen @lousmaE , bedankt voor jouw bericht en welkom hier op onze Community :)

Goed om te lezen dat je de superwifi punten al eens hebt gereset alleen jammer dat dit vooralsnog niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Wanneer je problemen ervaart die niet goed te verklaren zijn (zoals een lampje dat op zijn tijd rood brandt) dan kan het ook helpen om eens helemaal opnieuw te beginnen. Dat doe je als volgt;

  1. Zet alle SuperWifi punten uit en verwijder eventuele ethernetkabels.
  2. Zet het eerste SuperWifi punt aan en laat 'm helemaal opstarten.
  3. Reset dat eerste SuperWifi punt (resetknopje ingedrukt houden totdat deze meerdere keren rood knippert) en laat 'm helemaal opstarten. Na verloop van tijd zal het lampje paars gaan branden (fabrieksinstelling). Doordat er geen kabelverbinding is, kan dit SuperWifi punt niet communiceren met andere SuperWifi punten en is dus geïsoleerd.
  4. Herhaal stap 2 en 3 met het tweede SuperWifi punt (en daarna voor elke aanvullend SuperWifi punt). Laat ook bij dit SuperWifi punt de ethernetkabel er nog uit. Alle SuperWifi punten hebben nu een paars lampje.
  5. Reset nu het KPN modem (resetknopje ingedrukt houden totdat alles gaat knipperen). Laat deze weer helemaal opstarten (geef het 15 minuten). 
  6. Sluit nu het eerste SuperWifi punt aan op het modem met een ethernetkabel. Het lampje zal eerst groen gaan knipperen en uiteindelijk constant groen branden. Geef dit proces de tijd en koppel niet te vroeg af. Als de installatie is gelukt dan zal bij het loskoppelen van de ethernetkabel het lampje groen blijven branden.
  7. Herhaal stap 6 met de eventuele andere SuperWifi punten.
  8. Nu kun je de SuperWifi punten verplaatsen in huis.

Laat je ons weten of deze workaround heeft geholpen?


Reageer