Skip to main content

Hallo allemaal,

Sinds gisteren doet onze tweede superwifi punt het ineens niet meer. Ik heb al geprobeerd ze allebei te resetten (we hebben er twee, eentje met kabel verbonden aan de modem en eentje boven), maar de tweede heeft er geen zin in.

Als ze allebei met een kabel aan de modem zitten, dan geven ze allebei groen, maar als de tweede niet aan de kabel zit dan blijft hij verdacht lang snel groen knipperen (veel langer dan normaal, duurt zeker wel 30 minuten als het niet langer is), terwijl hij langs de andere staat. Op het dashboard van de eerste superwifi punt staat “no connection” (terwijl mijn telefoon wel met de tweede is verbonden en wifi heeft??). Toestraks was hij ook een keer rood, met de wps knop liggen te klooien maar dat werkte ook niet.

Zou de eerste wifi versterker de wifi van de experia box niet “overnemen”? Want we hebben nu 2 netwerken (een twee verschillende namen) waarmee we kunnen verbinden, eentje van de experia box en eentje van de superwifi.

We hebben de (zwarte) experia box 12 met 2 (witte) superwifi punten.

Na ook de modem te hebben gereset, en daarna de wifi versterkers allebei opnieuw te resetten is het probleem opgelost.
Het ziet er naar uit dat ook de firmware van de modem is geupdated, we hebben nu ook een network map (die hadden we eerst niet). Ook is de eerste wifi versterker (die altijd verbonden was met een kabel aan de modem) nu niet meer nodig, want de modem is nu de master (dit was eerst nog de wifi versterker).


Helaas zijn nog niet alle problemen opgelost, de wifi versterker valt af en toe uit? gaat dan snel groen knipperen, dan op oranje, maar soms ook op rood. Dan na een tijdje gaat de LED uit (zoals het hoort). Maar na een tijdje gebeurt het weer opnieuw met het snel knipperen enzo.

Is het mogelijk om het bovenstaand bericht niet meer te markeren als “antwoord”, aangezien er nog steeds een probleem is?


Ondertussen is het weer stabiel (heb ze nog een keer gereset). Ik heb alleen nog een kleine vraag, is het mogelijk dat de ene wifi versterker het signaal van de andere versterkt? Want nu versterken ze allebei via de router, terwijl voor de meeste vere weg wifi versterker de andere dichterbij is dan de router.


Er zitten nog een aantal problemen in de sodtware samenwerking tussen de v12 modem en de superwifis waar sommige wel last van hebben en andere niet.  Veel van wat u beschrijft is in eerdere onderwerpen voorbij gekomen. Er is eerder gemeld dat er nog een software update volgt om eea recht te trekken.