Skip to main content

Inmiddels is de vrije modemkeuze bij KPN een feit!

Voor klanten die wel graag meer vrijheid willen, maar ook ondersteuning vanuit KPN, bieden we de mogelijkheid om via ons een FRITZ!Box af te nemen. Voor €7,49 per maand kun je deze huren. Je krijgt dan de FRITZ!Box 7590AX, of de 7583 als je pairbonding hebt, samen met gratis KPN Service Plus ondersteuning hiervoor. 

 

Hoe kan ik de KPN FRITZ!Box bestellen?

Je kunt via je MijnKPN of de klantenservice de FRITZ!Box aan je abonnement toevoegen. Je hebt hem dan binnen enkele dagen in huis. 

 

Hoe installeer ik de KPN FRITZ!Box?

Volg de bijgeleverde handleiding voor het aansluiten van de FRITZ!Box. Na het aansluiten open je http://fritz.box in je browser. Vervolgens kun je daar de wizard doorlopen om de FRITZ!Box te installeren voor gebruik op het KPN netwerk. Voor hulp daarbij, zie de installatiehandleiding.

Vervolgens kun je zelf naar keuze met de overige instellingen van de FRITZ!Box aan de gang.

 

Vaste telefonie en de SIP-gegevens

Als je ook vaste telefonie van ons afneemt, dan moet je de SIP-gegevens in je modem invullen. De gebruikersnaam en de server hebben we voor je. Je wachtwoord echter niet. Hiervoor hebben we een servicetool ontwikkeld. Hiermee stel je zelf een SIP-wachtwoord in. De tool vind je op kpn.com/eigenmodem.

Let op: jij bent de enige die dat wachtwoord weet. Als je hem vergeet, dan moet je de tool opnieuw doorlopen en een nieuw wachtwoord instellen.

Dit doen we vanwege de veiligheid. Je kunt namelijk met je SIP-gebruikersnaam en -wachtwoord vanaf elke KPN-verbinding bellen met je eigen nummer. En dus op jouw kosten. Zorg er dan ook voor dat je dit SIP-wachtwoord geheim houdt. 

Toevoeging: Je logt met je KPN ID in op de servicetool om je wachtwoord in te stellen. De tool checkt je of je op je thuisverbinding zit, zo ja, dan mag je het wachtwoord instellen. Vervolgens kun je met dit wachtwoord één SIP basisstation (ingebouwd in een modem, of een los apparaat) instellen en gebruiken. Dit ingestelde basisstation is verder te gebruiken op elke KPN verbinding. Dus je kunt, als je wilt, met het apparaat op stap en hem ergens anders aansluiten (i.p.v. een Experia Box) en bellen met jouw nummer, op jouw kosten. In de praktijk zal dit niet veel voorkomen. Houd het wel in gedachten voor als je ooit besluit je SIP apparaat van de hand te doen. Reset hem dan eerst.

 

Ik heb hulp nodig met de FRITZ!Box, waar kan ik terecht?

Bij de FRITZ!Box zit KPN Service Plus inbegrepen, dus je kunt altijd bij hen terecht. Ook voor dingen die niets met de FRITZ!Box te maken hebben. Bel hiervoor naar ons reguliere nummer 0800-0402. Je wordt dan automatisch doorgezet naar een van de KPN Service Plus-medewerkers.

Natuurlijk hebben we ook handleidingen voor de FRITZ!Boxen die we aanbieden.

Je mag je vraag daarnaast ook op het forum stellen, andere gebruikers en de moderators zullen je dan proberen te helpen naar gelang hun kennis. We hebben ook een topic met links en tips over het aansluiten van een eigen modem.

Als je problemen merkt met je diensten check dan als eerste of er een storing bekend is. Als dat het geval is kun je op de site meer informatie vinden. Als er geen storing is, bel dan met 0800-0402.

 

Welke diensten werken niet met de FRITZ!Box?

Sneller Internet Buitengebied werkt alleen als je een Experia Box V10 of V10A gebruikt. Dit omdat we bij SIB een apart stukje software gebruiken in de Experia Box om de DSL en 4G verbinding als één te laten werken. Dit stukje software, waar wij een licentie op hebben, is niet vrij verkrijgbaar.

Ook werken de verschillende servicetools die via kpn.com beschikbaar zijn niet met de FRITZ!Box.

Apparaten zoals Experia Wifi en de SuperWifi punten kun je prima gebruiken met de FRITZ!Box. Maar, deze apparaten zijn gebouwd om samen te werken met een Experia/KPN Box. Je zult dan ook merken dat deze apparaten niet automatisch de wifi overnemen van de FRITZ!Box. Dit moet je zelf instellen. Ook kunnen de apparaten niet mesh-roamen met de FRITZ!Box, alleen met de Experia/KPN Box.

Als alternatief kun je FRITZ!Repeaters gebruiken, die vormen wel een mesh netwerk met de FRITZ!Box. Wij bieden in onze webshop de FRITZ! Repeater 2400 aan.

 

Veelgestelde Vragen

  • Is de FRITZ!Box maandelijks opzegbaar?
    Nee, als je de FRITZ!Box toevoegt aan je abonnement is dit voor minimaal zes maanden. Daarna kun je het weer verwijderen als je zou willen.
  • Ik zie de optie om FRITZ!Box te bestellen niet in MijnKPN
    Heb je een héél oud abonnement? In dat geval kun je de FRITZ!Box alleen bestellen als je overgaat naar een huidig abonnement. Ook dit kan in de MijnKPN of via de klantenservice. Je kunt dan in één wijziging zowel de overstap naar Hussel maken als de FRITZ!Box toevoegen.

 

Installatie Tips

In het algemeen, dit is wat wij zien als de handigste volgorde om dingen te doen als je een Experia/KPN Box vervangt door een  FRITZ!Box. Of dat nu een is die je via ons huurt of zelf koopt. Het voordeel hiervan is dat je ook, als het nodig mocht zijn, de Experia Box terug kunt plaatsen zonder dat je weer opnieuw van alles hoeft aan te passen.

  1. Check en update de software van de F!B. Dit kan op 2 manieren:
    1. Sluit de F!B aan achter de Experia Box (WAN-aansluiting), dan kun je inloggen en de firmware controleren en updaten.
    2. Sluit de F!B direct aan en kies, als het firmware 7.12 is, voor XS4ALL als provider. Daarna kun je dan updaten en alsnog KPN kiezen als provider. Is het firmware 7.13 of hoger, kies dan gelijk KPN. Dit profiel is sowieso aanwezig in 7590 en 7583. Heb je zelf een ander model aangeschaft, dan is het KPN profiel in veel gevallen ook aanwezig.  
  2. Pas de DHCP IP reeks aan naar dezelfde als de Experia Box.
  3. Stel Wifi in op hetzelfde SSID, wachtwoord en WPA als de Experia Box.
  4. Herstart je tv ontvanger.
  5. Check of al je wifi apparaten verbinding hebben.
  6. Overige instellingen die je wilt aanpassen (port forwards, NAS, etc...).
  7. Stel dan telefonie in, als je dat hebt, met de servicetool die we hebben voor het aanmaken van je wachtwoord (zie eerder in dit bericht).
  8. Koppel je DECT telefoon(s) aan de F!B, dit heeft de voorkeur boven bedraad aansluiten via de FON poort. Heb je geen DECT toestellen, gebruik dan wel gewoon de poort.

 

Updates

FRITZ!Boxen met een KPN profiel zijn standaard ingesteld dat firmware updates door ons gepusht kunnen worden. Heb je de beheerfunctie uitgeschakeld, dan ben je zelf verantwoordelijk voor updates. Vanaf FRITZ!OS versie 7.20 zit er een auto-update functie in de FRITZ!Box. Deze kun je zelf aanzetten. 

 

Heb je verdere vragen over de FRITZ!Box bij KPN, stel ze hieronder! Dit kan ook als je zelf een FRITZ!Box hebt aangeschaft (een 7590/7583 of een ander model).

 

Laatste update: 05-11-2021

Dank voor jullie snelle reacties. Bedraad naar buiten is echt wel een dingetje. Klinkerpaden openbreken, onder heggen door etc...Ik maak dan toch liever gebruik van het gemak van draadloos, en zoek de draadloze optie met het minste snelheidsverlies...Ik ga er mee experimenteren...nogmaals dank voor jullie advies!


Ik heb een vraag over de geinstalleerde Fritzbox 7590:

Ik heb 2 telefoonlijnen.

6 dect toestellen

Inkomende oproepen zijn op de eerste lijn normaal zichtbaar in het display van het toestel.

Ink. oproepen op de tweede lijn staat in het display: VIA STANDAARD KABEL ..

Heeft iemand een idee hoe dit kan ? 
Tijdens het installeren van de Fritzbox moest (volgens handleiding KPN) codes worden opgevraagd.

sip 1 en sip 2…

Dit was (blijkbaar)niet nodig, omdat beide telefoonnummmers al aanwezig waren…
mogelijk kan dit er iets mee te maken bebben ..?

Heel graag een reactie als iemand hiervoor een oplossing heeft.!

@Eric van Uden Weet jij dit als AVM-deskundige?

 

De standaard antwoorden zijn:

https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7590/knowledge-base/publication/show/28_Uitgaande-telefoongesprekken-via-internet-niet-mogelijk#zd

https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7590/knowledge-base/publication/show/23_Telefoonnummers-toewijzen-aan-telefoonapparaten/#zd

Als het hiermee niet lukt, s.v.p. even via https://nl.avm.de/service/ondersteuning/productkeuze/knowlegdebasesupport/list/productsupport/nl/FRITZ-Box-7590-int/1/ of bellen tussen 11:00 en 17:00 naar 020-3220022

Groet,

Eric


Hallo Eric,

Bedankt voor je reactie !
Ik heb alle mogelijkheden m.b.t. instellingen e.d. al bestudeerd. Ook het “handboek” met 307 pagina’s..

Dit geeft mij nog geen antwoord op mjn vraag:

Waarom zijn (tijdens de installatie) van de Fritzbox 7590 blijkbaar geen (opgevraagde)sip-gegevens nodig. Staat wel duidelijk aangegeven in de “KPN handleiding”.

Waarom krijg ik in de display’s van de aangemelde dect-toestellen te zien : via standaard kabel..

Deze info komt alleen bij de tweede lijn.

Bij de eerste lijn is alles normaal..


Tijdens de installatie van de Fritzbox 7590 waren beide telefoonlijnen al aanwezig.

Verder heb ik alles volgens de “KPN handleiding uitgevoerd.

Toch graag nog even een reactie.

Bij voorbaat dank !


Het is ook mogelijk om een Fritzbox 7590 te kopen bij KPN in de webshop.

Dit is een internationale versie.

Mijn vraag:

Wat is het verschil tussen de internationale versie en de “normale” versie van de Fritzbox 7590 ?
Bij voorbaat dank voor reactie(s) !


Het is ook mogelijk om een Fritzbox 7590 te kopen bij KPN in de webshop.

Dit is een internationale versie.

Mijn vraag:

Wat is het verschil tussen de internationale versie en de “normale” versie van de Fritzbox 7590 ?
Bij voorbaat dank voor reactie(s) !

De internationale versie is eigenlijk de normale versie. Je hebt ook een Duitse versie dacht ik maar met de internationale kun je alles. Overigens met de Duitse versie kun je met kleine aanpassingen ook alles.  


Het is ook mogelijk om een Fritzbox 7590 te kopen bij KPN in de webshop.

Dit is een internationale versie.

Mijn vraag:

Wat is het verschil tussen de internationale versie en de “normale” versie van de Fritzbox 7590 ?
Bij voorbaat dank voor reactie(s) !

De internationale versie is eigenlijk de normale versie. Je hebt ook een Duitse versie dacht ik maar met de internationale kun je alles. Overigens met de Duitse versie kun je met kleine aanpassingen ook alles.  

Als er FRITZ! OS 7.2x op staat, zijn de boxen Internationaal en Duits min of meer gelijk aan elkaar.

Het opstarten is anders bij een Duitse box, de kabels zijn voor een deel anders en de papieren documentatie is voor een deel anders. Om een Duitse box te gebruiken bij KPN moet je meer stappen doorlopen, maar als hij eenmaal is ingesteld is er geen verschil meer.

Groet,

AVM GmbH for ICT

Eric


Zojuist ontving een mail van een Journalist. Deze is overgestapt naar KPN Glasvezel. De brave man heeft al jaren een FRITZ!Box 7490. Volgens de monteur van KPN kan deze niet op KPN Glasvezel. Deze info is dus niet juist, want dit kan wel degelijk.

Stappen:

-Actuele Firmware installeren

-PC Aansluiten op LAN poort 2 van de FRITZ!Box

-In het menu KPN → KPN Glasvezel selecteren. Nu een Ethernetkabel tussen LAN1 en de mediaconverter plaatsen.

 

Zie ook: https://nl.avm.de/service/yir/fritzbox-op-de-aansluiting-van-kpn-configureren/

Groet,

AVM GmbH for ICT

Eric van Uden


Hallo

Ik wil graag mijn experiabox binnenkort gaan vervangen voor een Fritzbox 7590. Nu zag ik een paar maanden geleden berichten op Duitse sites over de aankomende 7590 ax (WiFi6). Is hier iemand die misschien meer weet over een te verwachten introductie datum?

 

Bedankt,

Eric

 


Dit is nu al mogelijk met de nieuwste update.


Dit is nu al mogelijk met de nieuwste update.

Nee hoor. Met een update krijg je geen Wifi 6. De firmware werkt kan wifi 6 verwerken maar dan moet de hardware wel geschikt zijn. En dat is de 7590 niet.


Hallo

Ik wil graag mijn experiabox binnenkort gaan vervangen voor een Fritzbox 7590. Nu zag ik een paar maanden geleden berichten op Duitse sites over de aankomende 7590 ax (WiFi6). Is hier iemand die misschien meer weet over een te verwachten introductie datum?

 

Bedankt,

Eric

 

Ze zullen er ongetwijfeld mee bezig zijn. De 7530 is er al in ax variant . Kwestie van maximaal een paar maanden denk ik. 


Bedankt voor de reacties. En ja, ik bedoel inderdaad de ax variant van de 7590. Ok, geduld is een schone zaak. Even wachten dus maar.


AVM heeft een nieuwe versie van de routerfirmware FritzOS uitgebracht. FritzOS 7.20 is onder andere bedoeld voor apparaten met wifi 6-ondersteuning. Het nieuwe besturingssysteem heeft ook ondersteuning voor wpa3.

 

Wel graag de huidige (al werkende / functionerene) info plaatsen s.v.p. 
Bij voorbaat dank.!


Hallo

Ik wil graag mijn experiabox binnenkort gaan vervangen voor een Fritzbox 7590. Nu zag ik een paar maanden geleden berichten op Duitse sites over de aankomende 7590 ax (WiFi6). Is hier iemand die misschien meer weet over een te verwachten introductie datum?

 

Bedankt,

Eric

 

Er is geen datum bekend t.a.v. een FRITZ!Box 7590 AX, voor de goede orde, dit is andere Hardware.


AVM heeft een nieuwe versie van de routerfirmware FritzOS uitgebracht. FritzOS 7.20 is onder andere bedoeld voor apparaten met wifi 6-ondersteuning. Het nieuwe besturingssysteem heeft ook ondersteuning voor wpa3.

 

Wel graag de huidige (al werkende / functionerene) info plaatsen s.v.p. 
Bij voorbaat dank.!

Klopt maar dan is de 7590 dat zelf nog niet. Hij ondersteund het (160mhz), maar is zelf geen ax-router. Hier is de complete changelog te vinden.


Hallo Sledgehammer,

Bedankt voor je info.

Dit is beter dan mijn (niet helemaal juiste) info. !
 


Hallo Sledgehammer,

Bedankt voor je info.

Dit is beter dan mijn (niet helemaal juiste) info. !
 

Daar zijn we hier voor:  klanten helpen klanten ;-)


is de repeater 3000 wel al hardwarematig geschikt voor wifi 6?

aangezien dit volgens mij de nieuwste is


is de repeater 3000 wel al hardwarematig geschikt voor wifi 6?

aangezien dit volgens mij de nieuwste is

Nee. Ook dat is geen ax-repeater. Ik heb er hier 2 in mijn netwerk en ze draaien als een tierelier. Ik haal draadloos met gemak wat er hier binnen komt (500/500). 

Voorlopig staar ik me niet blind op wifi 6. Voor nu is het alleen marketing-praat. Er zijn nog maar heel weinig clients die met wifi 6 om kunnen gaan (alleen de allernieuwste en je betaalt er dik voor). Mijn huis ligt en staat vol met wifi-apparaten en geen enkele is ax.  

De Repeater 3000 maakt naast de 2.4Ghz, gebruik van 2 x 5Ghz. Normaliter gebruikt hij een van de twee voor het communiceren met de router. Maar als je de repeater bekabeld aansluit (wat ik heb) dan is ook die band beschikbaar voor wifi. Die 2e band zoekt met name de hogere frequenties op (lees minder storing). 

Conclusie: met het bereik en de snelheden die ik hier met mijn AVM-devices haal, mis ik wifi 6 totaal niet en hou ik het geld liever in mijn zak. 

 


Zojuist ontving een mail van een Journalist. Deze is overgestapt naar KPN Glasvezel. De brave man heeft al jaren een FRITZ!Box 7490. Volgens de monteur van KPN kan deze niet op KPN Glasvezel. Deze info is dus niet juist, want dit kan wel degelijk.

Ja, journalisten met een 7490 zijn altijd brave mensen… :relaxed:

Piet (zelf journalist - niet de door Eric genoemde - met een 7490).


Hoi! Zo te lezen zijn jullie aardig op de hoogte van alle mogelijkheden, misschien kunnen jullie me dus ook advies geven over de keuze tussen Fritzbox met versterker(s) of Super Wifi. De KPN dame die ik aan de telefoon had was niet goed genoeg op de hoogte van de Fritzbox om mij het verschil uit te kunnen leggen.

Situatie nu: rijtjeshuis met standaard kpn router met 2 kpn versterkers, 1 beneden gekoppeld aan modem en 1 op zolder bedraad aangesloten op modem. 4 mensen die op alle 3 de etages online werk/school hebben en met een beetje pech tegelijk videobellen. Ook al is de internetsnelheid opgehoogd naar 200 mb, we hebben regelmatig haperende verbindingen. Al regelmatig pogingen gedaan dit op te lossen, werkt soms eventjes. Of de ene etage is blij en de andere niet meer. 

Situatie straks: vrijstaand huis, stuk groter dan de huidige woning. Nog steeds 4 mensen die thuis werken en steeds meer slimme apparaten die van de wifi gebruik maken. Ik zie de bui hangen dat het dan helemaal drama is met de verbinding gezien de grotere afstanden in huis. Dus ben ik aan het zoeken naar hoe we dat direct goed kunnen inregelen. Wil wel graag bij kpn blijven (al werd ik niet heel blij van de helpdeskdame...) dus kom ik op óf Superwifi, óf de Fritz!box met 1 of meerdere versterkers, of helemaal los aanschaffen van een router en Mesh systeem maar zo ver ben ik er nog niet ingedoken, ik probeer het eerst maar overzichtelijk te houden met wat KPN aanbiedt. 

Wat zouden jullie doen?

Groetjes,

Karin


Hoi! Zo te lezen zijn jullie aardig op de hoogte van alle mogelijkheden, misschien kunnen jullie me dus ook advies geven over de keuze tussen Fritzbox met versterker(s) of Super Wifi. De KPN dame die ik aan de telefoon had was niet goed genoeg op de hoogte van de Fritzbox om mij het verschil uit te kunnen leggen.

Situatie nu: rijtjeshuis met standaard kpn router met 2 kpn versterkers, 1 beneden gekoppeld aan modem en 1 op zolder bedraad aangesloten op modem. 4 mensen die op alle 3 de etages online werk/school hebben en met een beetje pech tegelijk videobellen. Ook al is de internetsnelheid opgehoogd naar 200 mb, we hebben regelmatig haperende verbindingen. Al regelmatig pogingen gedaan dit op te lossen, werkt soms eventjes. Of de ene etage is blij en de andere niet meer. 

Situatie straks: vrijstaand huis, stuk groter dan de huidige woning. Nog steeds 4 mensen die thuis werken en steeds meer slimme apparaten die van de wifi gebruik maken. Ik zie de bui hangen dat het dan helemaal drama is met de verbinding gezien de grotere afstanden in huis. Dus ben ik aan het zoeken naar hoe we dat direct goed kunnen inregelen. Wil wel graag bij kpn blijven (al werd ik niet heel blij van de helpdeskdame...) dus kom ik op óf Superwifi, óf de Fritz!box met 1 of meerdere versterkers, of helemaal los aanschaffen van een router en Mesh systeem maar zo ver ben ik er nog niet ingedoken, ik probeer het eerst maar overzichtelijk te houden met wat KPN aanbiedt. 

Wat zouden jullie doen?

Groetjes,

Karin

Gewoon proberen wat je nu hebt 

Een rijtjeshuis zal je veel buren hebben met wifi dus minder bereik 

Misschien werkt het in het vrijstaande huis gewoon goed omdat je geen "vaste" buren hebt 

Ik zal het gewoon eerst proberen wat je nu hebt 

Aanpassen kan altijd nog 


hij heeft gelijk aanpaasen kan altijd nog.

Moet wel zeggen dat ik al veel systemen geprobeerd heb maar de fritzbox met de bedrade repeaters 3000 zijn voor mij geweldig!

Nog nooit zon stabiele en snelle wifi gehad


Hoi! Zo te lezen zijn jullie aardig op de hoogte van alle mogelijkheden, misschien kunnen jullie me dus ook advies geven over de keuze tussen Fritzbox met versterker(s) of Super Wifi. De KPN dame die ik aan de telefoon had was niet goed genoeg op de hoogte van de Fritzbox om mij het verschil uit te kunnen leggen.

Situatie nu: rijtjeshuis met standaard kpn router met 2 kpn versterkers, 1 beneden gekoppeld aan modem en 1 op zolder bedraad aangesloten op modem. 4 mensen die op alle 3 de etages online werk/school hebben en met een beetje pech tegelijk videobellen. Ook al is de internetsnelheid opgehoogd naar 200 mb, we hebben regelmatig haperende verbindingen. Al regelmatig pogingen gedaan dit op te lossen, werkt soms eventjes. Of de ene etage is blij en de andere niet meer. 

Situatie straks: vrijstaand huis, stuk groter dan de huidige woning. Nog steeds 4 mensen die thuis werken en steeds meer slimme apparaten die van de wifi gebruik maken. Ik zie de bui hangen dat het dan helemaal drama is met de verbinding gezien de grotere afstanden in huis. Dus ben ik aan het zoeken naar hoe we dat direct goed kunnen inregelen. Wil wel graag bij kpn blijven (al werd ik niet heel blij van de helpdeskdame...) dus kom ik op óf Superwifi, óf de Fritz!box met 1 of meerdere versterkers, of helemaal los aanschaffen van een router en Mesh systeem maar zo ver ben ik er nog niet ingedoken, ik probeer het eerst maar overzichtelijk te houden met wat KPN aanbiedt. 

Wat zouden jullie doen?

Groetjes,

Karin

Hoi Karin, welkom! Ik onderschrijf de suggestie van Peter om eerst met de apparatuur die je nu hebt te kijken hoe het gaat in het nieuwe huis straks. Kijk sowieso of je een kabel naar boven kunt trekken. Dat maakt het vaak al een stuk makkelijker. Je kunt dan boven, centraal, een bekabeld aangesloten wifipunt plaatsen. Of, als je meer apparaten bekabeld wilt aansluiten, een switch en dan daarop een wifipunt. Je kunt dan ook nog, als er nog een verdieping is, vanaf die switch of wifipunt een tweede kabel naar die verdieping laten lopen. 

Mocht je merken dat het met de huidige versterkers niet goed werkt. Dan is aan de kant dus Sueprwifi of Experia Wifi een optie. Beide werken in de basis hetzelfde, en meshen ook met elkaar en de Experia Box. Let er wel op dat de SW/EW in de meeste gevallen de wifi van de Experia Box uitschakelt. Je zult in de meeste gevallen dan ook een extra exemplaar nodig hebben om in de buurt van de Experia Box te plaatsen.

Kies je voor een FRITZ!Box, dan zou ik ook gaan voor de FRITZ!Repeaters erbij. Deze meshen met de FRITZ!Box, en de Superwifi/Experia Wifi doen dat niet. Ze werken wel op een FRITZ!Box, maar ze meshen daar niet mee. Dus dan heb je het wifinetwerk van de F!B en die van de SW/EW.


@Eric van Uden Ik gebruik sinds een jaar een FritzBox met KPN glasvezel. Wat ik mis in het huidige FritzOS is de mogelijkheid om 2 interne DNS servers via DHCP uit te geven.

Ik gebruik een interne adblocker. Google heeft echter voor Android een niet zo'n leuke feature ingebouwd dat als er maar één DNS server door de DHCP server wordt uitgegeven zij zelf hun eigen DNS server (8.8.8.8) als 2e server toevoegen. Daarmee heb ik op mij telefoon dus nog steeds ads die ik niet wil.

Weet jij of dit een feature request is waar binnen AVM aan gewerkt wordt?


Reageer